Dagsarkiv: 20 november 2021

Ett steg närmare jul

Anneli fixar lussebullarna.

I dag tog vi ännu ett steg närmare julen när Anneli bakade 40 lussebullar och vi köpte julmust på Coop under vår veckohandling. Lite smått alltså. Den stora ruschen lär komma senare. I vilket fall smakade bullarna alldeles utmärkt.

Själv jobbade jag en stund med att ta fram underlag för en artikel till ett kommande nummer av Historiska brott & mysterier som jag tänker skriva klart i nästa vecka. Och så mejlade jag med Drew i Toronto som nu säger att han kommer att ha packat de två pallarna med ufomaterial till AFU på måndag.

Så jag skrev ett mejl till det företag som hjälper oss med sådana transporter och hoppas att allt ska funka nu när vi är så nära att få iväg det hela.

Satte mig och jobbade med ett förslag till brev som Carl-Anton skickat mig också. Brevet ska postas till de som inte har förnyat sitt medlemskap i år och kommer säkert att göra att en hel del av dem kommer tillbaka.

Hjälpte en vän att identifiera en reflex i ett fönster som en lampa i en hytt och inte vett ufo (vilket vännen också hade fattat eftersom hon gått fältundersökarkursen) och en annan person som mejlade mig bilder av månen med en extra grön punkt intill.

Också det en lätt sak att se vad det var eftersom reflexer i kameralinser ser precis ut så när man riktar kameran mot ett ljusstarkt föremål.

När det blev dags för jobb körde Anneli mig till DN eftersom vi handlade på vägen. Men också för att gröna linjen fortfarande inte funkar ordentligt sedan ett växelfel i går. Det gjorde att jag kom i god tid före 15.

Lördagskvällen blev en lugn tillställning. Skrev om vaccinläget i världen och en del brott och elände. Gick till Ibolina för att äta pizza med Björn men det gick inte att ringa och beställa i förväg. Upptaget hela tiden.

När jag kom fram visade det sig att mina misstankar var riktiga, någon i personalen hade glömt att lägga på luren ordentligt. Så snart jag sagt till började det ringa och de hade säkert missat rätt många kunder genom den missen.

Tackade någon för att jag sa till? Absolut inte.

Efter 01 bar det hem med en av de vanliga chaufförerna så i dag blev det inget läst i baksätet utan prat hela vägen. Hemma tog jag hand om lite frimärken och svarade på mejl. I säng efter 02.30.

På väg att bli färdiga lussebullar.

 193 total views