Dagsarkiv: 27 november 2021

UFO-Aktuellt och brödbak hemma

Anneli bakade doppebröd.

Medan jag jobbade vidare med UFO-Aktuellt under förmiddagen bakade Anneli doppebröd efter min mammas recept. Alltså en särskild brödsort som ska användas för att doppa i grytan med. Och där är jag noga. Jag kan inte tänka mig att doppa något annat än just detta bröd som ni kan se här ovan.

Anneli har lyckats förvalta receptet perfekt så julens dopp i grytan blir precis lika gott nu som när mamma låg bakom bakandet.

Men, som sagt, själv fokuserade jag på nummer 4 hela morgonen fram till lunch och nu väntar jag bara på tre artiklar.

Det som tar tid är att gå igenom texter och jobba med dem. Målet är att allt ska vara lätt att förstå och enkelt att ta till sig, utan att bli simpelt. Efter lunch med Anneli mejlade jag iväg de sidor som var klara till Stefan för korrläsning och senare på kvällen fick jag tillbaka ett antal som han hunnit med.

Pratade med Tobias om den film som jag fick skickad till mig från TV4 i går och nu hade han konstaterat att observationen gjordes i nordost och inte i nordväst som vittnet sagt. Det kunde han se genom att gå ned till huset via Google Earth. Själv hade jag hittat det trafikplan från SAS som var på väg mot Landvetter vid just den tidpunkten och på just den platsen på himlen när filmen togs.

Under dagen började jag läsa ”Rex machina” av Johan Leth som jag fått från Bibliotekstjänst, hann inte mer än 30 sidor men jag kände i alla fall igen mycket från den första delen som jag också skev om för BTJ. Det är en fristående del i en trilogi och utspelar sig år 2067 då AI är vanligt i form av människoliknande ”varelser” och neo sapiens som båda allt mer tagit över världen från de vanliga homo sapiens.

När det ringer på ytterdörren en helg då vet man att det är en skolklass som ska sälja strumpor. Jehovas Vittnen har gett upp och senast de kontaktade mig fick jag ett brev. Anneli öppnade och det var en tjej som mycket riktigt hade ett utbud med underkläder att erbjuda oss.

Men tjejen stack ut. Hon skulle inte på skolresa utan satsade på att åka till OS om fyra år. Vinter-OS. I backhoppning. Lite överraskande.

Ska bli roligt att se hur Leth fått till det den här gången. Första delen var riktigt, riktigt bra och jag gav den högsta betyg vilket förlaget också noterat på omslaget. Visserligen med mitt namn felstavat men ändå 🙂

Också i dag fick jag skriva huvudartikeln om den nya virusvarianten för papperstidningen men nu var det lite bättre med tid. Och resten av kvällen tickade på i samma tecken. Gick ned till Nyhetsgrillen och fiskade upp en grillad rulle som jag åt med Lotten, Monica och Gustav som sällskap. Inte illa.

Klockan 01 bar det hem för att jobba vidare med UFO-Aktuellt vilket jag gjorde fram till 03. Då satte jag punkt för dagen.

Loading