månadsarkiv: april 2022

Styrelsemöte i Sala

Fullt hus hos Mats.

I dag samlades UFO-Sveriges styrelse i Sala för att ha möte hemma hos Mats Nilsson och hans Irene. Jag och Anneli tog bilen dit efter att ha plockat upp Jennie på Barkarby station och sedan var det bara en timmas körning upp till Sala.

Väl på plats lastade jag över en del kassar med böcker och annat till Tobias bil för att han skulle ta med sig det till AFU och Tobias hade ett par lådor av det senaste numret av UFO-Aktuellt till mig.

Vi började med lunch som Irene och Janeth lagat innan det blev en ny tur ut till bilen, nu för att lasta över mer än 20 kassar med böcker från Håkan Ekstrand som han donerar för att jag ska sälja till förmån för AFU. Det blev verkligen spikat i bilen och när vi väl åkte hem framåt 17.30 var det inte mycket plats över till oss.

Uppslutningen på styrelsemötet var mycket bra som ni kan se av bilden här ovan och dessutom deltog Malin, Martina och Johan G på zoomlänk.

Liksom förra mötet var fokus på stämman och utställningen i slutet av maj men i dag hade vi också en vanlig dagordning att beta av. Och vi klarade den på knappt fyra timmar inklusive en kaffe- och glasspaus.

Själv var jag mest imponerad över den den grupp som jobbar med att få fart på våra fältundersökare har jobbat och jobbar och där har vi ett mycket fint exempel på vad UFO-Sverige kan åstadkomma när några duktiga och dedikerade personer i föreningen tar tag i något. Snyggt jobbat av Malin, Mikael, Annalena och Martina!

Innan vi skildes åt tittade jag på den modell av Hemlidenfallet (även känt som Trehöringsjöfallet) från den 12 mars 1969 som Gunnar har rustat upp. Fast egentligen har han byggt en ny modell där han återanvänt några av de gamla delarna. Ni kan se hur han håller upp sitt verk här nedan.

Gunnar har byggt en ny modell av Trehörningsjöfallet med hjälp av en del från den gamla.

Gunnar är väldigt skicklig när det gäller att bygga modeller, något han har visat tidigare. Och jag hoppas att vi kan utnyttja den kunskapen vid några fler tillfällen.

Vill ni förresten läsa mer om själva händelsen, som är mycket ovanlig, så finns det med i ett kapitel i min bok ”UFO – Spökraketer, ljusglober och utomjordingar”.

Innan vi drog igång mötet ringde Kjell Törnlund och berättade att Carl-Axel Jonzons änka gått bort i går. Caj själv gick ur tiden 2020 och nu är alltså även Elsa borta, en epok i UFO-Sveriges historia är därmed avslutad.

Före mötet hittade jag och Mats dessutom ytterligare några böcker som tar upp ufofrågan på ett faktaorienterat sätt så nu får jag peta in också dem i min bibliografi. Så kan det gå. Och det tog jag tag i när jag kom hem och blev sittande till 01 i natt med detta och en del annat som har med min bok att göra. Nu är den på 221 sidor och får jag bara Stefans korrektur på måndag så ska den snart vara klar.

När vi kom tillbaka till Stockholm och hade släppt av Jennie vid Barkarby igen åkte vi hem. Jag ägnade en bar stund åt att sortera Håkans alla bokkassar och blev stående i garaget med måltidsuppehåll då Anneli ropade in mig för lite god fisk.

Efter att ha kört ännu en vända i garaget tittade vi på ett avsnitt ”Ett fall för Vera” och sedan hamnade jag alltså vid datorn medan Anneli somnade. Men klockan 01 var också jag i säng, på ett ungefär.

 112 total views,  2 views today