Dagsarkiv: 01 maj 2022

Jobbar med Mats bok hela dagen

Tobias Lindgren har beställt klisterdekaler till utställningen i maj.

Har i princip suttit för ankar framför datorn hela dagen och jobbat med Mats Nilssons bokmanus. Och strax efter midnatt var jag klar med alla bilder och bildtexter plus en massa annat fixande med layouten.

Vid ett par tillfällen fick jag ringa Håkan Ekstrand för att få goda råd eftersom jag inte är lika van vid Indesign som jag är med QXpress men med gemensamma krafter löste vi det.

Det finns kanske en del saker jag skulle vilja göra bättre men det får bli i morgon i så fall. Nu har boken i alla fall ett sextiotal bilder vilket är bra. Har ägnat en hel del tid åt att leta sådana.

När jag inte har suttit framför skärmarna så har jag tagit en kort frimärkspaus på nedervåningen och så lunch framför ett avsnitt ”Seinfeld”. Jag har varit ensam hemma en rätt tor del av dagen då Anneli tog bilen och stack iväg för att fågelskåda tillsammans med Maria.

När kvällen närmade sig så slet jag mig från burken i alla fall så att vi kunde laga mat tillsammans och efter den (med kort återbesök vid datorn) tittade vi på ”Mästarnas mästare” innan Anneli, som ska jag jobba i morgon, hoppade i säng och jag satte mig vid datorn igen.

Jag har också stuckit emellan med att börja planera för en ny transport från USA som Håkan Blomqvist har jobbat på under en längre tid. Nu ser den ut att bli av och jag har tagit den första kontakten med transportföretaget.

På tal om Håkan B så är hans UFO-Sverigehistorik ”En resa i tiden” guld när man jobbar med bokprojekt som jag gör just nu. Där finns massor av viktiga fakta när det gäller föreningen. Har ni inte läst den så kan jag verkligen rekommendera det.

En sak till blev faktiskt gjord: Lampan utanför duschen på nedervåningen ramlade ur sina fästen, vilket har hänt förut, och de fick jag ägna en stund åt att få dit igen. Men det gick bra.

Och så har Tobias Lindgren beställt två varianter av klisterdekaler som ska säljas på utställningen i samband med stämman i maj. Ni kan se dem här ovan. Den ena är vårt klassiska UFO-Sverigemärke och det andra är specialgjort (design: Victoria Tellander-Andersson) för jubileet.

I säng 00.30 blev det.

 112 total views