Dagsarkiv: 18 maj 2022

TV4 i ottan och P1 Morgon lite senare

På plats i TV4-studion 06.15.

Intresset för den amerikanska kongressens utfrågning om ufo i går har varit stort i dag. Något som kortade min nattsömn betänkligt då jag somnade 02.00 (eller senare) och gick upp 05.00 för att ta taxi till TV4:s Nyhetsmorgonstudio.

Jag kom dit i god tid, tio minuter före sex, och när jag satte mig i sminket ropade en tjej som satt en bit bort på mig och det visade sig vara min arbetskamrat Josefin Sköld från DN. Hon och hennes grävarkollega Kristoffer Örstadius skulle vara med i ett inslag en halvtimme efter mitt.

Maria Forsblom och Anders Pihlblad intervjuade mig och ni kan se oss ovan och vi pratade om kongressutfrågningen men också om UFO-Sveriges kommande utställning i Norrköping. Jag hade med mig Väddömetallen och en av Ante Jonssons stenar som han sa sig ha fått under ett besök på en annan planet.

Det blev ett bra samtal (som ni kan se här) och när jag kom ut ur studion blev jag stoppad av ett nyhetsteam från TV4 som ville göra ett eget inslag med mig.

Och en gruppbild strax före sändningen.

Det lustiga är att ingen av de större tidningarna eller medierna tog upp kongressutfrågningen när den ägde rum i går, förutom jag och DN då. Men i dag har alla vaknat och då får DN mejl från läsare som undrar varför vi inte skriver om utfrågningen! Så kan det gå när man är först och till och med lite för mycket först.

Det slutade med att jag ringde redaktionen och bad dem lägga upp artikeln på förstasidan igen så att läsarna skulle kunna hitta den.

Väl klar med dessa intervjuer tog jag mig en macka med mina DN-kollegor som satt och väntade på sin tur men sedan blev det taxi hem igen. På vägen ringde P1 Morgon och ville boka in mig för en intervju 08.20 och den blev via mobilen. En bra intervju, tycker jag, där fokus blev lite annorlunda. Men P1 Morgon är ett program med många lyssnare inte minst beslutsfattare och journalister så det är perfekt att få vara med där.

Ni kan lyssna på inslaget här, men spela fram 2 timmar 21 minuter i sändningen så dyker jag upp.

Under dagen pratade jag också med en annan radioproducenten som vill ha med mig i sitt program lite längre fram. Den saken får jag återkomma till.

Har ägnat en del tid åt att putsa klart på det som ska bli mitt brasilianska föredrag och nu ligger allt hos Kjell i Linköping för slutmix, vilket är ett stort jobb. Har också varit bollplank och hjälpt Tobias med några bilder till en broschyr om UFO-Sverige som han tagit fram. Den blir riktigt fin i slutändan.

Gick ned i källaren och började flytta på en bokhylla för att få plats med ett par vi fick från Ylva och det har nu resulterat i att det ligger böcker överallt på golvet. Jag får ta tag i den saken lite längre fram. Men inte för långt fram… Just nu är det mesta i vägen för allt annat som ska göras i rummet.

Passade också på att spela in en tio minuter lång filmsnutt om kongressens utfrågning som Tobias sedan lade upp på ufo.se. Ni kan se den här ovan. Youtube har lyckats välja en stillbild där jag ser ut som en dåre.

Framåt kvällen grillade vi flintastek och den blev riktigt fin, det gäller bara att få bort allt fett så att det inte droppar och bränns vid när grillen är som hetast. Vid matbordet diskuterade vi helgens Mariestadsresa och klockan 19 var det dags för et två timmar långt möte med UFO-Sveriges styrelse där vi enbart pratade om den kommande utställningen, stämman och middagen i Norrköping.

Men sedan blev det tevesoffan en stund för att se finalen i ”Mästarnas mästare” som vi gillar att titta på, Anneli och jag.

Efter att ha svarat på lite mejl och på Facebook och Messenger så blev det sängen 23.30.

Loading