Dagsarkiv: 23 maj 2022

Radiointervju och förberedelser

Pierre Näsman och jag.

Upp efter 07 för att jobba på lite med förberedelser inför morgondagens presskonferens i Norrköping och sedan kom Pierre Näsman från Tyresö Radio för att göra en timslång intervju om ufo med tonvikt på det som händer i USA men också om spökraketerna och en del annat.

Markus fixar gräsmattan.

Efter det att jag ätit lunch dök Markus upp för att klippa gräsmattan som nu verkligen var i behov av en översyn. Och själv klippte jag håret klockan 15. Det blev ungefär lika kort som gräsmattan efter det att Markus krattat bort allt överliggande gräs.

Som tack för klippningen (av gräset) körde jag hem Markus på väg till frisören och efter det besöket kikade jag in på Myrorna men utan att hitta något. Deras bokavdelning är verkligen stendöd. Sällan något nytt och ett mycket magert och rätt uselt urval.

Under dagen har jag prata med Tobias och Thomas men också med Anders på arkivet om morgondagens presskonferens och om helgens expo. Thomas skickade mig ett förslag på hur vi skulle kunna utnyttja lokalerna på bästa sätt och jag fyllde på med sådant som jag vet ska vara med. Så nu har vi en plan för var allt ska stå när vi väl är på plats på fredag.

Under kvällen hade jag kontakt med professor Avi Loeb som gav mig en lägesuppdatering för hans Galileoprojekt. Så här skrev han bland annat i ett mejl till mig:

”We have started the assembly of the first telescope system on the roof of the Harvard College Observatory. We plan to complete that by July and then start taking data during July. On August 1–3, 2022 we will hold the first in-person conference of the Project, summarizing our scientific accomplishments and planning next steps. These will include making copies of the first system and placing them in various locations. The funding is just above $2M. We have already appointed two exceptional postdoctoral fellows, one who arrived from Cambridge University in the UK, and the second who will arrive from Stanford University.”

Lika intressant är att Avi planerar en expedition till ett havsområde utanför Papua Nya Guineas kust där en meteorit, som nu har bekräftats ha kommit från en plats utanför vårt eget solsystem, slog ned den 8 januari 2014. Detta har bekräftats av United States Space Command sedan dess hastighet har kunnat fastställas och visat sig vara för hög för att kunna ha kommit från vårt närområde i rymden. Ni kan läsa mer om detta här.

Avi hoppas kunna bärga denna långväga gäst (vilket inte blir lätt) som därmed blev fyra år före Oumuamua som interstellär besökare.

Jobbade på med förberedelserna inför morgondagen till sent in på kvällen efter att ha kokat mig lite spaghetti till kvällsmat. Tittade på Sportspegeln och tog en runda i källaren för att sortera klart en massa böcker och få upp så mycket jag kunde från golvet i hyllorna.

Efter 23 var jag klar och hade skickat en digital puss till Anneli som är i Malmö på jobbresa.

 139 total views