Dagsarkiv: 26 maj 2022

TV4 Nyhetsmorgon

Undertecknad med Sofia Geite och Steffo Törnquist.

Det blev ännu en kort natt men inte lika kort som senast jag var med i Nyhetsmorgon i TV4. För nu kom taxin 07.50 och inte 05.30 och det gick snabbt att komma in eftersom trafiken var nästan noll. Tog 17 minuter mot 45 som det kan bli ibland.

Väl på plats var det raka vägen till sminket och sedan bara att vänta i det kombinerade väntrummet och frukostmatsalen och där kunde jag också följa hur programledarna Steffo Törnquist och Sofia Geite vid flera tillfällen puffade för att UFO-Sverige firar 50 år i helgen. Mycket bra reklam!

När jag var ”uppmyggad” (hade fått min mikrofon) av en tekniker som jag träffat några gånger förut kom samma studiovärdinna som senast och tog med mig in. Precis som senast tog hon hand om min mobil och knäppte kortet ovan.

Medan jag satt och väntade på att Steffo och Sofia skulle komma över kom en kameraman fram och berättade att han sett något konstigt på himlen för bara några dagar sedan. Några diamantformade föremål. Tyvärr hann vi inte prata så mycket mer innan Steffo kom och sa hej och sedan drog vi igång.

Jag hade skickat in fem bilder som föreställde olika föremål som UFO-Sverige fått in genom åren plus några bilder från Mienprojektet och Projekt Nammajaure som jag kunde visa och kommentera.

Det blev ett bra samtal där jag fick fram att vi kommer att hålla till på Matteusgården i Norrköping i helgen men vi pratade också om några föremål jag hade med; den här gången en stor meteorit och Antes båda stenar. Sedan kom Victor Danell från Crazy Pictures in via länk och berättade kort om filmen ”UFO Sweden” men tyvärr fanns det inte tid att visa det klipp som var inplanerat, ändå fick vi elva istället för nio minuter.

I sändning.

Anneli satt hemma och tittade och plåtade av teveskärmen och så här såg jag ut där. Och vill ni se hela inslaget så är det bara att klicka här.

Och i dag publicerar Tyresöradion sin intervju med mig. Vill ni lyssna så finns jag och Pierre Näsman här. Också den intervjun tycker jag blev bra och värd att lyssna på. Fick förresten en förfrågan från en svensk Youtubekanal om att delta i en intervju där.

Under dagen har jag också sett till så att biljetterna till expon är klara (sedan Thomas designat dem) och pratat med flera personer i styrelsen om den kommande riksstämman där jag kommer att hålla i ordförandeklubban.

På jobbet fick jag skriva dagens huvudtext om Ukraina men sedan blev kvällen rätt diversifierad med artiklar om Texasskjutningarna, Andrew Fletchers död (Depeche Mode) och en del annat.

Matrasten inbegrep en vandring till sushistället på andra sidan bron och sedan åt jag och Björn tillsammans nere i DN:s entré.

Sedan rullade det på fram till 01 då det var dags att ta en taxi hem. I morgon åker jag och Anneli till Norrköping. Hemma blev det en timmas jobb med lite mejlsvarande och förberedelser inför morgondagen.

 160 total views