Dagsarkiv: 03 november 2022

Tre intervjuer och full fart i Morgonpasset

Gänget i Morgonpasset fick var sin UFO-Aktuellt.

Ingen kan anklaga gänget som kör Morgonpasset i P3 för att vila på hanen. Här körde vi igång utan krusiduller strax efter 08.30 och sedan smattrade frågor och inlägg på fram till 09.30. Med lite avbrott för musik och nyheter givetvis. Kodjo Akolor, David Druid och Margret Atladottir grillade mig om allt från senaste Englandsresan, konferensen i Toulouse och den amerikanska kongressens ufointresse till filmen ”UFO Sweden” och diverse lyssnarfrågor som ramlade in.

Jag kom till Radiohuset i god tid och hann träffa min vän och producenten för P4 Extra Martin Svenningsen som passerade in på väg till en ny arbetsdag. Kanske läge för ett ufoinslag där? Det var ett tag sedan P4 Extra tog upp ämnet.

Efter att ha åkte hem genom det soliga vädret var det bara att börja vänta på att Angelica från tidskriften Teknikhistoria skulle dyka upp för att intervjua mig men innan klockan hann bli 11 och hon ringde på fick jag ett samtal från tidningen Norran i Skellefteå som hade fått in en film från en läsare. Filmen var tagen i måndags vid 21-tiden och när jag fått den översänd kunde jag se hur ögonvittnet filmat ett lysande föremål genom en större fågelkikare med hjälp av sin mobil.

På filmen syns ett föremål som hela tiden ändrar form och ibland ser ut som ett ganska stort och utsträckt objekt och ibland som en ljusstark punkt. Jag misstänkte snabbt att det som såg stort och konstigt ut var en effekt av kikarens och mobilens svårigheter att avbilda föremålet skarpt och efter att ha fått okej av journalisten att prata med vittnet ringde jag upp.

Observatören var trevlig och bra på alla sätt men det visade sig att hon uppgett några saker fel för reportern, eller också hade han fattat fel, och då blev händelsen lättare att begripa. Nu har jag bett observatören och hennes sambo att kolla några saker till innan det går att säga något säkert även om jag starkt misstänker att jag har hittat en förklaring.

Jag och Angelica.

När Angelica från Teknikhistoria kom så hade vi mycket att prata om och vi satt i 90 minuter medan hon intervjuade mig. Hon kommer också att resa till AFU för att intervjua Anders och kika på arkivet på plats innan hon skriver sin artikel.

Från Pelle i dag.

När vi var klara gick jag med henne ut för att tömma brevlådan och där låg ett stort kuvert från Pelle Persson som skickat mig, ”Inspire” och ”Spårlöst försvunna”. Tackar! I ”Inspire” har Anders Berglund och Thomas Michanek skrivit en artikel om UFO-Sverige som går över tre sidor och som på den fjärde sidan har en annons om föreningen.

Eftersom vännen Anna fyller år i dag så ringde jag och Anneli till henne för att gratta. Vi har känt henne sedan Luleåtiden. Vi flamsade med henne via högtalartelefon en bra stund innan hon var tvungen att åka för att äta mat med släkten.

Markus tar för sig.

Framåt eftermiddagen hämtade Anneli Markus och så softade vi lite tillsammans, kopplade in vår ny Allentebox och kikade på ”The Program” om Lance Armstrongs fuskande i cykling. Och så blev det tacosmiddag, som så ofta när Markus är här innan han lånade bilen och körde hem.

Hyresbostäder, som AFU hyr lokalerna hos, har gjort ett besök hos AFU och fått en kort guidad tur av Anders Liljegren. Bra film som ni bör titta på!

Anders Liljegren intervjuas av Hyresbostäder.

Det skulle bli en hyfsat tidig kväll till slut efter det att jag stuvat undan lite i källaren för att få igång ett element där. Och då hittade jag en del frimärken som jag hade missat att gå igenom vilket jag gjorde. I säng 23.30 i alla fall.

Så här presenterades jag i ett rörligt inslag på Morgonpassets Instagram.

 172 total views