Dagsarkiv: 05 november 2022

Vi firar Rigmor i efterskott

Bänkade på Minh Mat.

Nu var det ett tag sedan vännen Rigmor fyllde år men det skulle inte hindra oss från att fira henne med ett fint restaurangbesök. Så det blev den vietnamesiska restaurangen Minh Mat på Odengatan 94.

Bakom besöket låg Ylva som hade varit där flera gånger tidigare och imponerats av maten och hon bjöd Rigmor som sin födelsedagspresent till henne. Vi bjöd på den lika goda fördrinken, en väl tilltagen och mycket välsmakande gin som i mitt fall var japansk av märket Etsu och till den svensk tonic.

Den goda ankan.

Menyn var lite åt tapashållet till då det var tänkt att gästerna skulle beställa ett antal smårätter som man sedan delade på. Så det gjorde vi. Det blev höstrullar, råbiff och grillade lammrullar. Och till huvudrätt tog jag och Ylva ett underbart välsmakande rostat ankbröst med gula risnudlar (vit tron) medan Rigmor och Behzad tog grillade räkspett och Anneli en auberginelergryta. Till detta drack jag och flera med mig Harvest Moons Kellerbier, som faktiskt är svensk.

Glad i dag – Rigmor.

Eftersom allting var så gott slog vi till med efterrätt i form av friterad bananvårrulle som inte heller den gjordes oss besvikna. Ylva satsade på kaffe som enligt egen rapport var riktigt bra och inte liknade något svenskt dito.

Innan dagen kom så här långt hade vi ätit frukost tillsammans med ”Melodikrysset”. Ute var vädret dystert och planen var att jag och pojkarna skulle ha gett oss ut för att kratta löv, men det strilande regnet gjorde att vi skrinlade planerna och jag nöjde mig med att bära in grillen. Gott så.

Jag läste också igenom en artikel till UFO-Aktuellt som jag fått mejlad till mig från Patrick Jonsson i Örebro och mejlade med två nöjda fransmän som precis hade fått min bok om AFU på posten.

Hann också prata med Anders Palm under dagen. Anders är en pensionerad rymdjournalist som jag läst många artiklar av, inte minst under slutet av 70-talet och början av 80-talet och han har betytt mycket för mitt rymdintresse. Vi har varit vänner i många år och nu bestämde vi att det nog var dags att ses igen. Det ser jag verkligen fram emot.

Slog också en signal till min barndomskamrat Bosse i Karlsborg och grattade på födelsedagen. Vår historia går långt tillbaka i tiden och vi gick till och med lekskolan i hop. Allt var bra med honom och vi såg fram emot att ses på nästa grabbträff i Mariestad nästa år. Grabbträffarna har blivit allt viktigare. Ju äldre man blir desto mer betyder ens rötter.

Soffsnack med Markus.

Nå, när jag, Anneli, Ylva, Rigmor och Behzad hade tagit oss hem med tunnelbana och buss satte vi oss vid köksbordet och åt lite ost med bubbel. Och när Ylva frågade om jag inte hade några bilder att visa plockade jag fram ett gäng från Luleå från 2005 och 2014. Körde upp dem på teven och sedan blev det en rolig vandring längs ”memory lane”.

Markus anslöt vid 23-tiden då han jobbat klart så det blev en hel del prat om golf innan han tog bussen hem. Och en stund efter midnatt tyckte också vi att det var dags att stänga butiken för i dag. För min del betydde det strax före 01.

 92 total views