Dagsarkiv: 17 november 2022

Poddintervju med Jonathan och snö!

Jonathan Garcés och undertecknad.

Vid 08 kom en elektriker och fixade ett problem med vår luftvärmeväxlare men Anneli tog hand om honom så jag slapp gå upp men hade ändå svårt att somna om. Läste en del nyheter och satte mig vidd datorn när Anneli gått till jobbet och elektrikern kört iväg.

När jag gick ut till bussen träffade jag Kurt som bor granne med oss och vi satt och pratade fram till Åkermyntan där Kurt gick av medan jag fortsatte.

För i dag åkte jag tidigare än vanligt. Klockan 13 hade jag ett möte med Jonathan Garcés på Bauer Media som arbetar på en ny podd som han hoppas ska bli verklighet till våren. Temat ska vara ufo eller UAP, vilket han nu väljer, och intervjun med mig ska utgöra ett pilotavsnitt. Där kan ni också höra Avi Loeb.

Jag och Jonathan pratade mest om vad som hänt och händer i USA. En timme blev det. Och jag tror att vi båda var nöjda med samtalet och jag hoppas att det kommer att bli en poddserie till våren.

Eftersom jag var tidigt i DN-huset och klar med podden vid 14 gick jag en trappa ned till DN och hade plötsligt en timme på mig innanan jag skulle börja jobba. Men det löste sig eftersom jag sprang på Jens Littorin och Kristina Hedberg från vår Göteborgsredaktion sittande i en soffa inne på redaktionen. Och dem ser jag inte ofta.

När det blev matdags slank jag ned till Janne på Nyhetsgrillen för att hämta min tunnbrödsrulle och där stod den gamle AIK-stjärnan i fotboll Sanny Åslund och vi skojade bort en stund medan vi väntade på våra respektive portioner.

Janne visar hur många tior som gått till ALS-forskningen.

Janne sålde Salmingsrullar och där gav han tio kronor per såld rulle till forskningen om ALS. Vilket var fint. Och just i kväll hyllades den svårt sjuke Salming när svensk ishockey firade 100 år med en stor gala i Globen (Avicii Arena). En hjärteknipande hyllning av en av svensk idrotts stora profiler.

I dag publicerade DN min intervju med Gudrun Persson men som så ofta när jag har skrivit något publiceras det ganska sent, den här gången strax efter 21. Men läsningen blev väldigt bra och många var intresserade av vad FOI-experten hade att säga. Och Gudrun Persson är en klok kvinna och bra att intervjua.

Snö!

Klockan 01 bar det hem och då var det bara att konstatera att den första snön hade kommit i Järfälla. Utanför DN var det bara vått efter regn men som vanligt sjönk temperaturen ett par grader inna jag var hemma. Och där låg den!

Från Lennart Lund.

Och på köksbänken låg det några brev, bland annat ett från Lennart Lund som varit snäll och skickat en bok om tankeläsning och några häften med parapsykologiskt innehåll plus ett antal frimärken.

I säng efter 02.

Loading