Dagsarkiv: 21 november 2022

38 centimeter snö och dubbla skottningar

33 centimeter på biltaket.

I dag har det snöat mest hela dagen och Anneli och jag har gjort två snöskottningsinsatser. Den första tog nästan en timma och då kunde vi mäta upp 33 centimeter vitt pulver på taket till bilen. Så det räckte till.

Andra insatsen gjorde vi när snösvängen kört rent gatan och skapat en liten vall utanför infarten. Inte stor, den som plogade hade varit snäll. Men eftersom det hade fyllt på med ytterligare fem centimeter sedan förra vändan så var det lika bra att köra ett varv till.

När vi inte har skottat snö har vi hållit oss inne. Jag hade ett timslångt skyddsombudsrelaterat möte med jobbet mellan 10 och 11 och Anneli hade fått order om att jobba hemma i dag och i morgon.

Anneli i snöskottartagen.

Sedan satte jag mig mitt emot henne och jobbade på med UFO-Aktuellt. Skrev på en egen artikel om ett svenskt ufofall och textbearbetade en annan artikel. Fick också levererat en artikel och en illustration så det har börjat gå framåt.

Har också diskuterat med min redaktör på Historiska brott & mysterier om några artiklar som hon vil använda till en specialutgåva som kommer lite längre fram.

Sedan var ju tanken att jag skulle tagit bilen till Värmdö i dag för att träffa en ufoobservatör men det gick givetvis inte. Faktum är att jag inte ens hade kommit ut på gatan innan plogbilen kom. Och på Värmdö var läget ännu värre. Så det blev till att skjuta upp besöket igen. Vet inte för vilken gång i ordningen.

Värre är att morgondagens resa till Göteborg hänger löst till. Dels för att det verkar bli busväder i Örebro, som jag passerar, och dels för att Crazy Pictures har haft svårt att ta sig dit också. Jag tänkte ju vara med på slutjobbet med ljudmixningen som ska göras där men nu ser det ut att bli väldigt tajt med tid för det.

Har i alla fall ringt till Olle, Stefan, och Sven-Olof som alla påverkas av att jag nog inte kommer iväg.

Har också pratat med den ”gamle” ufologen Borgny Tingstedt om ett fall i Småland som han undersökte 1977. Nämligen det där en familj såg ett föremål gå ned på sjön Mycklaflon för att sedan sjunka. Eftersom jag skriver om ett parallellfall så ville jag höra hans åsikt om de vittnen som han intervjuade.

Under dagen har jag hjälpt en fransk ufolog som ville köpa böcker från AFU. Han hade redan köpt några som jag hade skrivit och ville lägga till ytterligare tre, så det fixade jag efter att ha pratat med Anders. Anders kunde också berätta att ett paket med min senaste bok som han hade skickat till Ole i Oslo i juni precis hade kommit fram. Imponerande…

Stack emellan med lite VM-fotboll också men såg ingen hel match. Fast när det blev kvällsmat satte jag och Annelis oss framför teven en stund. Hemrullade köttbullar med lingon och potatis med brunsås gick inte av för hackor.

De sista timmarna ägnade jag åt UFO-Aktuellt. I säng vid 00.30, alldeles för tidigt visade det sig eftersom jag inte kunde somna. Var för pigg. Plockade fram mobilen efter en timme och mejlade lite folk som jag inte fixat under dagen.

Loading