Dagsarkiv: 02 december 2022

Utställningshjälp och besök på sf-antikvariatet

Yetin?

Kan inte undanhålla er den här bilden som visar hur det går med fotspår i snö som utsätts för tö och lite varmare väder. Ni har säkert läst om hur skeptiker förklarar stora yetispår i Himalaya med just detta. Och här kan i konstatera själva hur mitt fotavtryck som jag trampade i snön bakom vårt hus på några dagar har vuxit till en jättes.

Förmiddagen ägnade jag åt att svara på en del mejl och att ordna digitala filer som blivit försummade de senaste dagarna. Men jag fick också möjligheten att korrekturläsa en text om AFU och UFO-Sverige som Arbetets museum ska använda under utställningen i vår.

Texten var utmärkt men det fanns en del att fixa till och lägga till så nu är den bättre på alla sätt.

Fick också Stefan Roslunds korrektur på den sista texten i UFO-Aktuellt så nu har jag skickat iväg hela den svenska delen till Håkan i Sala. Nu väntar vi på norrmännen.

Lars Jansson med min bok om AFU.

Framåt eftermiddagen åkte jag och Anneli till Stockholms Science fiction-antikvariat på Söder och där träffade jag en av ägarna, Lars Jansson. Mycket i kassarna innehöll Tolkienböcker av olika slag plus en del överskottsböcker om ufo från AFU.

Jag lämnade också ett par exemplar av min bok om AFU, den engelska versionen ”Files of the unexplained”, som nu kommer att säljas där. Vi pratade en stund innan jag och Anneli körde tillbaka ut till våra trakter för att veckohandla på Coop i Vällingby. Rätt mycket folk så det tog sin tid och så har vi inte lärt oss att hitta alla varor än sedan butiken stuvade om allting. Eftersom det var fredag var det en del provsmakningar och vi fastnade för Solna korvs prinskorvar som smakade gudomligt gott när de kom från stekpannan. Vi investerade.

Hemma bar vi äntligen in utemöblerna, något vi borde ha gjort för länge sedan. Fukten har gjort att vi måste lacka om den nästa år. Tidigare på dagen hade jag varit iväg till tippen och nu lastade vi bilen full med flyttlådor till Niklas som lär behöva dem i januari. Så nu är det lite bättre plats i garaget.

Passade också på att lägga ut en liten film på Youtube som har med ”UFO Sweden”-filmen att göra. Så här skrev jag:

”Att tro är en sak. Att veta är något helt annat” är filmen ”UFO Swedens” tema och ni hittar den på bioaffischer och på den ufoöl som Fenix Brewery i Norrköping marknadsför. Och i filmen säger ordföranden i UFO Sweden Lennart Svahn (Jesper Barkselius) just det. Och det känns givetvis riktigt kul eftersom citatet kommer från mig och från dokumentärfilmen ”Ghost Rockets” (2015) där jag säger just det vid stranden av sjön Nammajaure. Hedrande att det nu används i såväl marknadsföring som i filmen.

Roligt också att SF skriver följande på sin webbplats där de presenterar ”UFO Sweden”: ”Filmens historia är inspirerad av en verklig förening vid namn UFO-Sverige som bildades 1970 och som fortfarande är aktiv. Mer information om den riktiga föreningen UFO-Sverige finns på www.ufo.se”.

Medan jag och Anneli åt var sin god entrecôte tittade vi på de två första avsnitten av Julkalendern som var helt okej. Och sedan blev det lite VM-fotboll också. Men när Anneli gått och lagt sig satte jag mig och började skriva på en artikel, och leta bilder, till ufo.se. Tobias har beställt en sådan som ska handla om ”UFO Sweden” och ligga på flaket, alltså vår förstasida.

Jobbade till efter 01 men då var jag nästan klar med texten och hade valt ut 26 bilder som jag skrivit bildtexter till. Putsar klart på den i morgon.

I säng 01.45 efter att ha mejlat med en vän i utlandet vars familj har drabbats av ett cancerbesked. Så tråkigt.

Loading