Filmdag

dokfilmarna110726

I dag har Michael och Kerstin varit hemma hos mig från 11 till 16.30 för att filma en del scener till den dokumentärfilm som de arbetar med. Film är något som tar sin lilla tid. Det är omtagningar och olika vinklar och så en del idéer som dyker upp längs vägen. Men det är alltid trevligt att samarbeta med dem. de jobbar professionellt och målinriktat så det ska nog bli en bra film i slutändan.

När jag inte agerade ”filmstjärna” så fortsatte jag att konvertera gamla Worddokument från 1996 och där omkring till nya versioner. Det återstår att bearbeta en hel del och trots att Michael försökte hjälpa mig att hitta en bra konverterare som kan klara att skanna igenom många filer, som ligger på en massa olika håll, samtidigt, så har jag fått fortsätta för hand. Har i alla fall kommit till bokstaven F nu.

Efter att ha kört filmteamet till pendeln åkte jag själv vidare till Ikea där jag köpte ett antal lådor som Contact-materialet ska packas i när vi snart tar det tillbaka till England. Allt rapportmaterial från Contact International är nu skannat av Leif på AFU och originalen ska återställas till Oxford har vi lovat.

Jag har också ringt ett antal samtal till människor inom UFO-Sverige för att tigga pengar till den expedition till en sjö i Norrland som vi planerar i höst. Fick in 6.000 kronor i dag men det räcker ju inte så jag kommer att fortsätta ringa. Om ni får ett samtal så är det bara att öppna plånboken!

Markus har tillbringat den mesta delen av dagen på banan och lyckades slå under 80 för andra gången i sitt liv och för första gången i Sverige. Så nu har han sänkt sig till 7,7 efter de 78 slagen i dag. Bra jobbat!

När Markus kom hem så fixade jag mat åt honom, minihamburgare (eller platta köttbullar, välj själv) och potatismos och sedan tittade vi på film tillsammans. En film som jag köpte på MediaMarkt i dag. Den var rätt ruskig för sin realism men bra och jag tror inte att Anneli skulle ha gillat den. Hon hade nog gått ut i köket redan efter en halvtimma. Filmen var ”127 timmar” om killen som faller ner i en spricka i berget och blir fastklämd mellan en sten med sin högerarm. Där blir han sedan sittande i nästan sex dygn med inget att äta och mycket litet att dricka och utan att någon vet var han befinner sig. Filmen handlar om hans vedermödor och hur han försöker ta sig därifrån. Byggd på en verklig händelse.

Läste också ut min Bibliotekstjänstbok i kväll men väntar med att skriva om den till i morgon.

Loading