Nya perspektiv

Eftersom något inte blev helt okej med mina ögon efter starroperationen för ett par år sedan så fick jag remiss till en specialist i Solna dit jag åkte i förmiddags. Och hon verkade ha koll på läget. Det visade sig att jag inte behöver skämmas för mina bortförklaringar på badmintonplanen eftersom mina båda ögon ser världen från rätt olika perspektiv. Ett litet experiment  visade att höger och vänster öga ser det mest ur olika vinklar.

Nu är detta något som tydligen går att justera med nya så kallade prismaglas så vi får väl se när jag får mina nya glasögon om det verkligen funkar också.

Efter Solnaturen hann jag hem för att fixa lite spaghetti och se på ett avsnitt Simpsons innan det var läge att åka in till jobbet. Håkan E ringde och berättade att UFO-Aktuellt nu var helt klar och på väg till tryckeriet i Tallinn. Via en server.

Min kollega Susanne var glad i dag eftersom hon fått fast jobb i dag, visserligen på bemanningsföretaget Marieberg men i alla fall. Ett första steg mot fast jobb på DN.se hoppas jag. På jobbet blev det också möjlighet att fira Lena Söder som fyllt 60 år. Lena och jag jobbade tillsammans på nattredigeringen när jag kom hit i början av 90-talet och det var kul att få hurra för henne. Fast det känns lite märkligt att det har gått 21 år sedan vi sågs första gången.

Kvällen blev ganska fullmatad, inget stort förutom morden i Belgien, men i övrigt en stilla ström med artiklar att skriva. Slog en signal till min Niklas som var mycket nöjd med sin andra dag på SLA i Skövde. I morgon får han nog sin första artikel införd i tidningen. Första artikeln i tryck! Det är stort. Minns själv hur det kändes att se sitt alster satt på pränt. Det glömmer man aldrig.

Ute har det regnat och blåst hela kvällen men jag och Bosse tog oss i alla fall över gatan till Lilla Asien för att äta. Inte många själar där vilket man kan förstå. Varför ge sig ut i rusket när man kan stanna inne? Men bara det att kunna lämna arbetsplatsen en stund är värt lite blöta.

Nu är det här femdagarspasset snart slut. Skönt att vara ledig några dagar och snart är det ju jul! Jösses, det har gått fort.

Loading