Till Söderköping

image
Det är inte ofta vi åker till Söderköping, Norrköping är ju betydligt vanligare, men i dag var det målet för vår resa när jag och Anneli lämnade pojkarna för att ta in på ett Söderköpings Brunn där. Men på vägen blev det ett stopp på AFU i den norra köpingsgrannen där vi träffade Anders för att lämna ytterligare några av de flyttlådor med rymdklipp som AFU har fått från Rymdbolaget.

Vi hade också med oss lite annat smått och gott som har ramlat in till AFU via mig sedan sist så Anders får lite att ta om hand när vi ses framåt eftermiddagen.

Efter fika på AFU gick vi och julhandlade i centrum och drack lite gratis glögg (alkoholfri), målet var att hitta ett par julklappar och det gick delvis bra. Den halsduk jag hade hoppats hitta till mig själv kostade 800 kronor och var alldeles för lång medan de tofflor vi spanade efter till Anneli var betydligt lättare att fånga in.

Sedan åkte vi och checkade in på hotellet i Söderköping som verkade trevligt. Första målet blev att dela på en flaska Bad King John (som jag köpt i Benson i september) och sedan ner till bubbelpoolar och bastu. Vilket inte var så dumt.

Efteråt plockade vi fram en liten flaska mousserande, Dopff au Moulin, som Anneli köpt till bokmässan i Göteborg men som då råkade bli kvar hemma. Ni kan förresten se Anneli checka in (på Facebook) på rummet på bilden här ovan. Den lätt ljumma skumpan smakade fortfarande bra.

Sedan väntade middagen med en superb förrätt bestående av Toast Skagen, löjrom och gravad lax med hovmästarsås Inte mycket av varje men nog för att det skulle kännas riktigt bra.

Hvudrätten var en osannolikt mör hjortytterfile med ragu av kantareller, savojkål, alspånsrökt fläsksida och gräddig potatispuré. Efterrätten bestod av kardemummabakade plommon, chokladglass, friterad minimunk och fransk nougat.

Till det mesta av detta drack Anneli ekologiskt vitt och jag en flaska Samuel Adams Ale och så satt vi och planerade vad vi ska göra under december, vilket är en hel del.

På rummet softar vi i sängen, ser på ”Downton Abbey” och läser och gör inget särskilt. Skönt och trevligt helt enkelt.

Jag och Anders på AFU i dag.
image

Loading