Virtuell- och IRL-städning

taxfrittnetonnet
Första lediga dagen efter ett långt pass känns alltid skönt avslappnad. Så jag bestämde mig för att försöka få ordning på mitt datorskrivbord och mitt vanliga skrivbord. Samtidigt som pojkarna fyllde bilen med skräp från garaget och körde två lass till tippen.

Mitt eget städande bestod i att jag gick igenom ett mycket stort antal mappar och filer som blivit liggande på skrivbordet i datorn och sorterade in dem i arkivet där de nu blir betydligt enklare att hitta.

Jag hittade också en del saker som jag borde ha gjort för länge sedan, bland annat svarat på en del mejl, och såg till att det blev gjort.

Det vanliga skrivbordet var (och är fortfarande, fast i mindre grad) belamrat med papper. Sådana som det ska göras något med innan de försvinner här ifrån. Alltså mina dåliga samveten. En del brev och en del fall som måste åtgärdas. Och så en massa lappar som jag skrev in i ett worddokument istället för att ha dem liggande överallt. Nu gäller det att göra det som står på dem också…

Om ni undrar över bilden här ovan så tog jag den när jag var på NetOnNet för en tid sedan. Tycker att det är lite taskigt att peka ut just taxarna när det gäller hundförbudet…

I går fick jag en del fina frimärken från Ole i Oslo (syns här nedan) som jag också såg till hamnade i rätt album, Men också en del frimärken från Gunn i Kumla som även de sorterades för att inte bli liggande på skrivbordet. Det är bara att tacka för dessa fina gåvor!

Hade också fått ett brev ed en dvd-skiva från Ängelholms tidigare turistchef, Rita, som innehöll en film där Gösta Carlsson guidade i gläntan 1996. Den kopierade jag in digitalt och lade i mappen med Gösta Carlsson-material i burken. Skivan kommer nu att hamna på AFU sedan jag gjort ett omslag till den.

Framåt eftermiddagen satte jag mig och gick igenom Håkans senaste sändning som kom i natt. Alltså en ny utskrift på hela inlagan till ”Mötet i gläntan”. Gick igenom varje sida och hittade lite fler saker att korrigera och framåt kvällen fick jag också en sida med en annons via mejlen som Håkan gjort i ordning.I morgon hoppas jag få omslaget och sedan hela den ihopslagna boken.

När Anneli kom hem hjälpte Markus henne att laga mat och sedan, när Niklas kom tillbaka från badhuset efter lite simning, så åt vi gemensamt den goda lövbiffen med båtpotatis och grönsaker. Till det drack jag en god engelsk Black Swan.

Eftersom jag och Anneli tittat färdigt på ”Blå ögon” så kastade vi oss istället över ”Jordskott” där vi klämde två avsnitt på SVT Play innan det var dags att stänga av. Den bådar också gott och kommer att bli roligt att se fram emot under våra gemensamma lediga kvällar.

Själv avslutade jag kvällen på samma sätt som jag börjat den, vid skrivbordet.

Två Mariestadsstämplade äldre frimärken och en del annat av yngre datum.
0304ojbmarken2
En del roliga lokalposthelsaker från Ole.
0304ojbmarks1

Loading