Lyckad riksstämma i Trollhättan

helagruppen150502ny
Här är gänget som såg till att det blev en lyckad riksstämma i Trollhättan i dag. Håkan Ekstrand, Anders Persson, Johan Gustavsson, Anders Berglund, Gunnar Karlsson, Tobias Lindgren, Amanda Berglund (med sonen Ossian), Mats Nilsson, Jennie Backman, Carl-Anton Mattsson, Roger Ersson, Undertecknad och Rickard Andersson. Saknas på bilden gör Göran Norlén, Tony Ekberg, Jörgen Bengtsson och Gunn Wennerholm. Roligt hade vi och många intressanta möten blev det under dagen!

Precis som på så många andra stämmor vi har hållit genom åren kom det en rad personer som ville berätta om sina upplevelser av det okända för oss. En man hade så mycket att berätta att jag nästan höll på att missa mitt eget föredrag och fick sätta in Håkan Ekstrand att lyssna när jag var tvungen att gå.

Dagen började med en god frukost och en bra artikel i lokaltidningen TTELA där reportern Filippa Bohlin gjort ett mycket bra jobb. Korrekt, bra läsning och informativt. Sådant är ju viktigt nu när samma tidning lyckats ställa till det genom att inte ta in den samarbetsannons mellan oss och TTELA som Anders Berglund och tidningen kommit överens om. Och detta utan att informera oss. Svagt.

Artikeln publicerades också av Göteborgs-Posten på nätet.

Efter att ha checkat ut tog vi bilarna till Nils Ericssongymnasiet för att hålla själva riksstämman, alltså UFO-Sveriges årsmöte. Riktigt kul var att flera medlemmar förutom styrelsen dök upp och totalt var vi 22 personer som först lyssnade till Anders Berglunds öppnande av stämman och sedan till min genomgång av de olika punkterna på dagordningen. Det har alltid varit så att den sittande ordföranden i föreningen inte ska hålla i klubban under själva årsmötet.

Årsmötet valde om Anders Berglund som ordförande i UFO-Sverige under de närmaste två åren och såg också till så att valberedningens förslag till styrelse gick igenom, något som bland annat innebär att vi valde in Tony Ekberg som suppleant. En kraft som vi kommer att få stor nytta av.

Efter det formella (som tog trettio minuter) tog jag chansen och släppte in frågor från de församlade och först 11 var vi klara med allt. Jag tycker att det är bra att ta den här möjligheten när folk faktiskt har tagit sig till en stämma så att de får diskutera det de vill med styrelsen.

Eftersom vi inte hade någon annons var det många som inte hade kläm på när utställningen egentligen skulle börja så det började ramla in folk redan före 12. Bland annat en reporter från P4 Väst som intervjuade mig och sedan gick runt i lokalerna i 45 minuter. En del av styrelsen passade på att gå och ta en matbit men jag förlitade mig på Rickard Anderssons korvförsäljning som lunch. Det är alltid så många som vill prata me dmig att det bara är dumt att inte vara på plats.

Och så blev det även i år. En kvinna från Töreboda (numera avflyttad därifrån) kom och berättade om en ufoobservation och flera andra ville byta några ord. Marie-Jeanne Atanasia, som jag träffade senast i Göteborg i veckan, var också på plats med kamera och bandspelare.

Totalt skulle 65 personer lösa inträde till utställningen och föredragen och när Anders Berglund höll sitt om lokala ufofall från Trestadsområdet satt det drygt 50 personer i publiken. Själv var jag nära att missa mitt eget föredrag då en gammal man absolut ville berätta en serie upplevelser för mig men när han hunnit till 1973 (han hade börjat 1955) var jag tvungen att överlåta honom till Håkan Ekstrand och springa in till aulan.

Mitt föredrag handlade om spökraketerna men jag tog även upp ett antal intressanta fall av annan karaktär.

Efter en paus var det dags för frågestund där jag, Anders Berglund och Johan Gustavsson försökte besvara publikens frågor. Det blev lyckat med en bra debatt om Inge Falks observationer i början av 90-talet som en del av frågorna. Efter en timma så tackade vi publiken och började packa ihop utställningen (en hel del var redan packat av flinka medlemmar när vi kom ut från frågestunden) och radade upp oss för en gruppbild – som ni kan se här ovan.

Sedan bar det av hemåt, var och en till sitt. Min tanke var att stanna över natt i Mariestad men på vägen upp fick jag klart för mig att min insats krävdes i trädgården i morgon och för att få ordentligt med tid till att hjälpa Anneli så stannade jag bara till för lite mat hemma hos Raili i Mariestad. Vi satt och pratade en stund innan jag tankade och fortsatte hem, dit jag kom strax efter 23.

Blev sittande uppe för att fixa en del saker, som det alltid blir efter en utflykt på det här sättet, men kom i alla fall i säng till 01.

Den interna delen av stämman med 22 deltagare.
stamman150502mm
Tobias Lindgren diskuterar med Anders Berglund medan Mats Nilsson har koll på protokollet.
toblin1505podiet
Håkan Ekstrand bär in några burkar korv som sedan skulle säljas av Rickard Andersson.
korvhaklan1505ny
Carl-Anton Mattsson språkar med Tora Greve från Malmö.
cam1505saljer01
Tobias Lindgren tog chansen att plåta styrelsen för vår nya webbplats.
fototobias150502
Några av de tidiga besökarna.
besokare1505skola
Bo och Marie-Louise Steen hade rest från Göteborg.
boan150502hh
Undertecknad intervjuas av Radio Väst innan utställningen öppnade.
radiovast150502
UFO-Sveriges revisor tog en paus.
cgn1505dator
Anders Persson har, som så många andra, investerat i en korv medan försäljaren själv, Rickard Andersson, pratar i telefon.
korv150502atare
Panelen, Anders Berglund, undertecknad och Johan Gustavsson, svarade på åhörarnas frågor.
treopanel1505tre

Loading