Målning och grävning

gravgarage1506ns
Eftersom jag kom i säng en bra stund efter 03 så sov jag till 10 prick. Struntade i frukost och gick raka vägen ut till det kära garaget för att måla ändbitarna med impregneringsfärg. Det kommer en del fukt den vägen, det vet vi av erfarenhet och för att göra det ordentligt så målade jag två varv. Något min rygg inte riktigt gillade.

Niklas anslöt efter en stund (Markus spelade golftävling) och tillsammans gav vi oss på ändbitarna i hörnen på taket men framförallt så grävde Niklas upp den ränna där vi ska lägga singel runt garaget. En del finns redan men rätt mycket saknas. Ni kan se honom i aktion här ovan.

Men framför allt så ringde jag till min gode vän Håkan Ekstrand för att gratulera honom på 65-årsdagen. Och Håkan är ett tydligt exempel på att ålder bara är en siffra och egentligen inte har ett dugg med hur man är som person.

Håkan har varit min högra hand vid många insamlingsresor till England för AFU:s räkning, vi har jobbat med UFO-Aktuellt i drygt tjugo år och vi har haft många, långa och roliga diskussioner om ufo, föreningen och livet i stort genom åren.

Vårt senaste stora projekt var produktionen av ”Mötet i gläntan” som krävde mycket tid och arbete, både från min och från Håkans sida. Därför är det så himla kul att konstatera att boken blev riktigt fin. Och som vanligt görs allt sådant arbete på vår fritid och långt in på de nätter då vi egentligen borde sova.

Utan Håkan vore ufoarbetet bra mycket tristare och jag är stolt över att få kalla honom min vän.

Kvällen på jobbet bestod av ett par timmars liverapporterande från prins Carl Philips och Sofias bröllop. Japp, man får skriva om det mesta. Kollega Staffan hade lyckats slippa undan bröllopsrapporteringen men jag kunde inte undkomma detta. Så det var bara att direktreferera under ett par timmar.

Kvällens stora nyhet var att skådespelaren Magnus Härenstam gick bort. Jag fick i uppgift att ringa in kommentarer och pratade bland annat med Claes Månsson och Vicky von der Lancken. Flera av dem jag ringde upp fick nyheten om vännens död genom mig. Claes Månsson, till exempel, var mycket nära till tårarna.

Pausmat intogs på La Barca där jag tog en tallrik bacon med stekta ägg och potatis.

Loading