Hem via Malmö, Nybro och AFU

koll151115cs
Så var helgen i Köpenhamn slut men morgonen började onödigt tidigt då en ung man ringde 05.03 och ivrigt berättade att han såg ett starkt lysande och okänt föremål på himlen som rörde sig långsamt uppåt. Venus var det absolut inte sa han. Men det var ju precis vad det var. Något han inte köpte trots att riktning och höjd stämde bra.

Efter att ha lyckats somna om checkade jag och Anneli ut i hyfsad tid från hotellet och hann till och med ett tidigare tåg till Malmö. Och fick uppleva vår första gränskontroll när den svenska polisen gick på i Hyllie och kollade oss alla. Vi klarade oss trots att Anneli höll passet upp och ner och det fanns inga flyktingar med på vårt tag. Ni kan se en bild av kontrollen här ovan – de två glada till höger om polisen var från England och hade glömt sina pass men klarade sig ändå.

I Malmö tog vi oss till Ebbe Johansson och Karin igen, nu för att hämta bilen men också för en stunds fika. Men vi stannade bara en halvtimma eftersom resan hem skulle gå den långa vägen via Nybro. Vädret var rätt bra så länge vi höll oss i söder och när vi stannade i Rävemåla för att äta så sken solen glatt. Rävemålet, som restaurangen så fyndigt hette hade schnitzlar stora som dasslock som vi slog till på. Anneli tog med hälften i en låda hem men jag åt glatt min bit även om det blev några potatisar över.

I Nybro väntade Eivor Köppen på oss när vi kom på slaget 15. Hon hade en liten låda böcker efter sin man Gerhard som var en skeptisk men ufointresserad man men som gick bort för ett antal år sedan. Så böckerna bestod av en del spännande skeptisk litteratur.

Inte heller där stannade vi länge utan styrde upp längs E22 och den allt mörkare himlen mot Norrköping och AFU där Tobias Lindgren satt och jobbade på UFO-Sveriges nya webbplats. Nu fick han följa med oss till tidningslagret där vi lämnade några lådor med det senaste numret som ska lagras där för framtida beställningar.

När vi till slut kom hem var klockan 20.30 och Niklas hade börjat fixa mat som vi intog framför ”Bron”. Där börjar det dra ihop sig ordentligt nu. Sedan började jag packa upp från resan men hamnade framför en dokumentär om attackerna mot Charlie Hebdo som kändes kusligt aktuella med tanke på det som hänt i Frankrike nu. Först därefter var det dags att starta tvättmaskinen, ladda in filmer, bilder och ljud från resan och se till så att allt annat kom på sin plats.

Klockan 00.45 var det dags att koja.

Ebbe och Karin vinkar hej då.
ebbekarin151115
Eivor Köppen med sin makes efterlämnade böcker och papper. Det mesta hade AFU fått tidigare.
eivorkoppen1511
Tobias Lindgren sliter med nya webbplatsen.
toblinafu15115
Hemma igen låg ett tjockt kuvert med några rymdfrimärken och en massa svenska helsaker från Ole i Oslo och väntade.
ojb151115cs

Har också en ny lista på min samling ”Sällsamheter…” efter de senaste dagarnas rundtur:
Sällsamheter i Bergslagen.
Sällsamheter i Blekinge.
Sällsamheter i Bohuslän och Dalsland.
Det sällsamma Dalarna.
Gotlands sällsamheter.
Sällsamheter i Halland.
Sällsamheter i Helsingborg.
Sällsamheter i Medelpad.
Mälardalens sällsamheter.
Sällsamheter i Norrbotten, Kustlandet.
Sällsamheter i Siljansbygden.
Sällsamheter i Småland Del 2.
Sällsamheter i Stockholm.
Sällsamheter i Stockholm – innerstaden.
Sällsamheter i Stockholms skärgård.
Sällsamheter i Södermanland.
Sällsamheter i Tornedalen.
Sällsamheter i Uppland Del 1.
Sällsamheter i Uppland Del 2.
Sällsamheter i Västerbotten.
Sällsamheter i Västergötland Del 1.
Sällsamheter i Västergötland Del 2.
Sällsamheter i Västerås.
Sällsamheter i Västmanland.
Sällsamheter kring Vättern.
Sällsamheter i Örebro.

Loading