Avtackning för Staffan

staffan011605
I dag var det dags att tacka av Staffan Kihlström på riktigt då vi som kunde möttes upp på Björk Bar & Grill inte långt från DN. Så dit tog jag mig i god för att bli först plats. Det blev givetvis med blandade känslor som vi tackade honom för de drygt 30 åren på DN. Själv har jag känt Staffan sedan 1990.

Min insats var att vara mingelfotograf och att hålla ett lite tal, mera ett lite prat, och räcka över våra drygt 160 namn långa lista med arbetskamrater till honom. Och en resecheck på 7.200 kronor, lite fickpengar och en god flaska Amarone.

Ni kan se hur glad han var på bilden ovan.

Kom upp i god tid i morse och har fortsatt att fixa med packningen till USA men också att ringa lite folk som jag tror är intresserade av att tacka av Staffan. Och det är många som kommer att sakna honom och som vill vara med. Jag tror att han kommer att bli glad när vi ses framåt eftermiddagen.

Tog mig också iväg till Vällingby för att växla in lite mer dollar inför resan, köpa öronproppar som Anneli beställt och fixa en sak inför kvällen. Har också ägnat en stund åt att skriva klart en lång artikel om konspirationsteorier för DN.se. Mejlade den till ena nyhetschefen och det var skönt att hinna klart innan resan. Den ska publiceras så att endast prenumeranter ska komma åt den, övriga ska förhoppningsvis lockas att ta en digital prenumeration för att läsa den.

Anneli har varit barnvakt åt Kerstin och Michaels lilla grabb och Niklas är på fest och seminarium med Aftonbladet. Markus har hållit till på banan.

Nå, kvällens klo var alltså avtackningen av Staffan med mingel och prat. Räknade aldrig hur många som kom men säkert ett femtiotal. Det blev många kära återseenden också då flera tidigare arbetskamrater kom och var med. Det blev så mycket prat och mingel att jag bara hann drick den enda öl jag köpte klockan 16.45 då jag kom till Björk.

Jag tror att Staffan var nöjd. Han fick fina presenter, en namnlista lång som tomten skägg med kanske upp emot 170 namnunderskrifter (minus tre som fick kalla fötter och strök sig – sant!) från kamrater från nu och förr. När jag gick vid 20-tiden så var han och ett mindre gäng kvar men jag var tvungen att åka hem för att packa.

Markus dök upp strax efter mig och sedan kom Anneli. Vi tog lite kvällsmat innan jag packade klart det sista och rensade kylskåpet. Lång dag i morgon!

Staffan omgiven av Pontus Roos, Hasse Rosén, Ewa Stenberg och Mats J Larsson.
staffangrpbild1605-01
Ingrid Eriksson, en gång klubbordförande på DN, kramar om Britt-Marie Schrammel.
ingrid1605staffbm
Hans Arbman, Mats Sjöberg, Karin Forsberg (skymd), Staffan själv, Ingrid Eriksson och Monica Gullberg lyssnar på Thomas Lerner.
matsgrupp1605cs
Maria Huldt och Lotta Holm – väna vänner.
maria1605staffan

Loading