Bokjobb och serietitt

ufokrasch170205
Medan Anneli var och hjälpte Ylva att byta en trasig duschslang så satt jag hemma och skrev på boken. Vilket i dag innebar att jag var inne i ett par kapitel och rotade och till och med fick nöjet att läsa Edgar Allan Poe i form av hans novell ”The Gold-Bug”. Poe har ett härligt språk och jag köpte hans ”Tales of mystery and imagination” i en vacker utgåva när jag och Niklas var i London i maj förra året. Ett bra köp. Ni kan se den nyare utgåvan från 2011 tillsammans med en gammal från 1952 här nedan – viss skillnad.

Satsade någon timma på att sortera in papper som jag fick av Anders Palm i mina pärmar om rymdfart också så nu är allt som Anders skänkte på rätt plats i hyllorna. När jag ändå var nere i källaren lyckades jag också få upp en del böcker från golvet i biblioteket och upp i en hylla så där står ett antal band med sagor nu sida vid sida med olika utgåvor av och böcker om ”Aniara”. Mitt favoritdiktverk – no surprise!

Skulle önska att jag fick upp fler (alla!) mina böcker i hyllor men det blir först sedan jag kunnat skeppa iväg mina pärmar med korrespondens till AFU och det tar sin tid eftersom de ska fyllas på med bland annat utskrifter av viktigare mejl. Och där är jag inte än.

Lite ufoarbete blev det också. Har hjälpt rapportcentralen med att ta fram ett standardsvar som ska skickas ut till de rapportörer som har sett ljusprickar och liknande på himlen. Ljusprickar som inte beter sig på något särskilt konstigt sätt. UFO-Sverige har helt enkelt inte resurser att lägga ned på varje prickrapport utan måste fokusera på de fall som verkar innehålla element som sticker ut från det normala.

Och då måste vi förklara detta för en rapportör på ett bra och begripligt sätt eftersom vi ju vill ha in också dessa rapporter. De kan ju tillsammans med andra iakttagelser visa sig intressant – och då tar vi naturligtvis tag också i dem.

Fick en rolig film mejlad till mig från den belgiske ufologen Marc Hallet i dag också. Det var en fransk film från 1974 som jag ännu bara hunnit kika en bit på. Verkar helt underbar! Bilden ovan är tagen ur filmen och visar det flygande tefatet innan det kraschar i ett hus på landet så att det tar eld.

Filmen heter ”Les hommes volants” vilket betyder ”De flygande människorna” och ingick i serien ”Aux Frontières du Possible” (”Vid det möjligas gränser”) som skapades efter en idé av Jacques Bergier! Sammanlagt gjordes tretton avsnitt.

I kväll åt vi något så ovanligt som lutfisk till kvällsmat. Inte för att vi aldrig äter lutfisk, det gör vi alltid till jul, men att äta det i februari tillhör ovanligheterna. Det blev i alla fall ett paket kvar efter julen så nu fixade Anneli till det och vitsåsen med kokt potatis och sedan lät vi oss väl smaka. Inte dumt alls. Även om våra pojkar brukar försöka undvika det.

På tal om pojkar så är Markus på väg till Florida för att spela match med skolan med start i morgon. Lite blåsigt rapporterade han. På vägen dit hade de stannat till i Melbourne som hade en riktigt fin bana och spelat en vända där, bara på skoj.

I kväll var det dags för fjärde delen i ”Innan vi dör” som fortsätter att hålla spänningen vid liv. Kul att SVT gör så bra produktioner. När den var slut skrev jag en liten stund till och hamnade på 9.512 tecken innan dagen var över vilket betyder att jag nu passerat det dubbla hundratusendet – 207.144 tecken. Det är rätt prick halvvägs.

Avslutade kvällen med att jobba lite med ett power point-bildspel från min och Annelis resa till Brasilien och att skicka några nya förslag om vad bokomslaget kan tänkas innehålla till min redaktör. Och då började det småhagla ut, så där lite försynt men asfalten blev plötsligt alldeles vit. Ligger nog knappast kvar till i morgon.

Det blev en liten sak till. Fixade tre nya bilder till Tobias eftersom han ville ha lite nytt på ufo.se, alltså de bilder som ligger i topp och som byts ut med jämna mellanrum genom automatik. Nu får han tre till att bolla med. I säng före 01 i alla fall.

De båda Edgar Allan Poe-utgåvorna.
poe170205

Loading