Bokhämtning och trevligt brev

nothaften170208
Två kortare resor stod på programmet i dag. Den första till Saltsjöbaden där jag träffade Teresa Lodén som tidigare skänkt delar av sin pappa Lars Olof Lodéns boksamling till mig och AFU. Lars Olof och hans fru Kerstin var båda astronomer och deras böcker kommer nu att hamna hos AFU och hos Mariestads Astronomiska Klubb. Men bland böckerna fanns också en bok över alla världens frimärken, nämligen Stanley Gibbons tegelsten från 1974. Precis den som jag själv en gång gjort mig av med i tron att jag aldrig mer skulle börja samla frimärken.

Så fel jag trodde! Och nu fick jag den av Teresa och de övriga barnen. Plus att hon skickade med en försvarlig bunt Tintinalbum och en del Asterix som det visade sig att jag saknade rätt många av. Jag har visserligen alla äventyren men samlar, som den samlare jag är, på olika upplagor. Och där fylldes en hel del hål.

Efter Saltsjöbaden var det dags för ett snabbt besök i Tyresö där Anders Palm samlat ihop sex banankartonger med böcker som han ville skänka till AFU. Riktigt snällt av honom och hans Raisa. När jag gick igenom allt i hemmets lugna vrå blev det fyra kassor som kommer att gå att sälja till förmån för AFU. Men också en kasse med science fiction-böcker som går in i AFU:s samling.

Bland böckerna fanns också en massa nothäften. De som trasiga slängde jag men många går att sälja och fyra behöll jag själv. Ni kan se dem här ovan. Visst är de underbara! Inte minst skurtomtarna!

Fick ett trevligt ”fanmejl” med posten i dag. Det var från en pensionär i Skaraborg som läst min ”Osannolikt”. Han beskrev hur han fått spurta sig igenom bokens sista 80 sidor eftersom lånetiden för boken var på väg att ta slut, något som han noterade som mindre bra. ”Men på sista sidan fick jag min belöning”, skrev han och gladdes över att jag i efterordet berättat om ett lustigt sammanträffande inbegripande datumet 23 maj. Den dag som min brevskrivare visade sig vara född: ”En perfekt avslutning på en roande och underhållande bok”, skrev han.

Vi behöver alla uppmuntran mellan varven och det ska vi alltid komma ihåg att ge.

Har också varit i kontakt med två brittiska ufologer som båda varit sjuka men är på bättringsvägen, Fran i Oxford och Omar i Derby. Skönt att det ser ut att ordna sig för båda.

När Anneli kom hem lagade vi mat tillsammans och lite längre fram på kvällen började jag förbereda mig inför lördagen Melodifestivaltävling. Läste på, skrev noteringar. Vet ännu inte om jag hinner skriva på boken i dag men en sak är säker – jag och förlaget kom överens om hur omslaget ska se ut efter lite förslagsskickande de senaste dagarna. Jag tycker att det blir bra.

Vid 22-tiden fick jag telefon från en kille i södra Västergötland som var sugen på att starta ufoförening. Vi har pratat förut och han är bra på många vis. Vi får väl se hur det går. UFO-Sverige får väl ge honom en hjälpande hand.

Någon timma tidigare fick jag in en film som en man tagit i Peru där man ser några ljusa föremål i dagsljus flyga förbi. Tittade på den tillsammans med Johan på rapportcentralen. Vi är båda inne på att den har en naturlig förklaring och ger samma bedömning oberoende av varandra. Att det var antingen en fågel eller en insekt.

De sista timmarna i dag satt jag och jobbade med boken och stötte då på en artikel i en amerikansk dagstidning från 1971. När jag sökte på namnet på den person som nämnts där hamnade jag på University of Michigans webbplats och efter lite krångel hos deras tjänst ”Ask a Librarian”. Så jag skrev i en chatt som fanns där och ställde min fråga. Svar direkt! Efter några utbyten så fick jag en länk till en pdf-fil där den uppsats som jag sökte fanns. Otroligt proffsigt!

Mesta bokjobbandet i dag var inte skrivande utan genomläsning av ett kapitel men några tecken blev det, närmare bestämt 2.586 så nu är jag uppe i 230.365. Då var klockan efter 01 och jag hade hunnit äta en knäckemacka med leverpastej.

Frimärksboken från 1974. Åter i min ägo!
gibfrimarkebok

Loading