Råbiffssittning med Ylva & Niklas

rabiff1702_3
Det har blivit mycket bokknattrande den här vecka så i dag blev det paus med festmat! Traditionen bjuder att jag, Anneli och Ylva – och ibland någon till – träffas för att göra råbiff och sedan inmundiga den. Hur den blev kan ni se här ovan och lite längre ned hur det gick till innan den hamnade på tallriken.

Lite skrivande blev det trots allt eftersom jag fick en bok som jag beställt tidigare i veckan med posten i dag. Den gjorde att jag kunde få in 2.155 tecken till i ett kapitel som också det nu börjar kännas klart. Totalen är just nu är 251.799 vilket gör att jag ligger i framkant när det gäller veckans mål som var 250.000 tecken till på söndag.

Har hyfsat koll på vilka kapitel som jag ska ha i boken nu, några av dem är över huvud taget inte påbörjade men dem tar jag tag i under mars månad då jag är ledig ett pass.

Ägnade morgonen åt att göra klart bildspelet från min och Annelis Brasilienresa samt att skriva klart föredrag jag håller på Expressen nu på måndag. Blev faktiskt ett par timmar över som jag tog vara på genom att stuva runt lite i biblioteket. Nu ska alla mina science fiction-tidningar och album i lådor och inte ligga på olika ställen.

Har också lyssnat på Mellolåtarna en vända till. Ännu så länge finns bara minutversionerna ute. Blev inte imponerad i dag heller.

Slog en signal till min vän Keeper i Arvika också. Äntligen svarade han! Keeper (vars dopnamn är Kjell Emanuelsson) fyllde år tidigare i månaden men jag har inte lyckats få honom att lyfta luren förrän nu. Vi två jobbade ihop under ett antal år på 70-talet på Mariestads-Tidningen. En tid då Keeper söp rätt friskt. I dag är han sedan mycket länge en nykter alkoholist och ett föredöme när det gäller att producera text. Snabb har han alltid varit och ett antal böcker har det blivit.

Vid 18-tiden kom Ylva och strax därpå Niklas men då hade jag redan hunnit skrapa den stora oxfilébiten och tillsammans med Anneli fixat alla tillbehören. Till maten drack vi Sigtuna Organic Ale men vi inledde med att skåla i bubbel för Niklas för hans nya jobb på TT. Niklas berättade att han faktiskt fått ett erbjudande till i dag, nämligen från Omni, så det betyder att han fick erbjudande om jobb på samtliga tre av de tre arbetsplaster han sökte till. Värt en skål bara det!

Och råbiffsmiddagen smakade underbart! Det var vi alla överens om. Niklas tyckte att det var ännu godare den här gången än förra gången han åt rätten. Efteråt följde vi upp med kladdkaka och glass och sedan bildvisning från Brasilienresan. När vi ändå satt i soffan hyrde vi ”Snowden” via Apple TV och tittade på den. En hel del krångel innan vi lyckades övertyga Itunes om att vi faktiskt skulle kunna hyra den men sedan rullade det på fint. 49 kronor kostade det för 48 timmar.

Filmen var över två timmar lång men det var en bra film, det var vi överens om. Lite märkligt var att den första nyhet jag såg i mobilen efter filmens slut var att CNBC skrev att Ryssland funderade på att lämna ut Snowden till USA som ett tecken på ländernas goda förhållande. Det vore verkligen för jäkligt.

Framåt 01 var vi färdiga och både Niklas och Ylva sover över till i morgon.

Lite drygt 800 gram med oxfilé…
rabiff1702_1
…skrapade jag till detta.
rabiff1702_2

Loading