Tandfixning, Venus och tillbaka på jobbet

kstrimmabild1702
Upp i ottan för att åka in till tandläkaren på Söder och få min trasiga lagning fixad. Som vanligt försökte jag komma iväg en timma i förväg, med bil, för att hinna i tid men jag kom iväg sju minuter sent vilket gjorde att jag blev lätt orolig för att komma på utsatt tid. Det gäller ju att hitta en parkeringsplats också.

Men det gick bra, kom in på mottagning på slaget 09.20 bara för att bli sittande där en kvart då tandläkaren var försenad med patienten före.

Nu är i alla fall tanden fixad för det facila priset av 1.400 kronor.

Hade tänkt hinna med lite annat när jag var inne på stan också men istället drog jag hem, stannade till i Vällingby och tog en tunnbrödsrulle som take-away, och fortsatte hem.

Tyvärr fanns det ingen tid att skriva något på boken i dag. Det fick bli en del annat istället. Bland annat svara på mejl. Försökte också reda ut varför jag hittade ett antal returkuvert med Rapport-Nytt på AFU när jag var där i går. Kuvert som skulle ha skickats till vår registeransvarige för åtgärd. Nu låg d ei en kasse i ett förråd där de absolut inte skulle ligga.

Tillbaka på jobbet igen efter två veckor hemma med bokjobb och Melloskrivande. Alltid kul att komma till DN och träffa kamraterna igen. I dag började också Niklas sitt nya vikariat på TT för lite inskolning och ett riktigt jobb och i morgon blir det full fart från start. När jag ringde honom var han nöjd och tyckte att TT verkade vara en bra arbetsplats.

Lagom start på arbetspasset med en hel del kring Trump, suprise, suprise!

Fick också möjlighet att hjälpa en kvinna som skrev till UFO-Sverige där hon skickat in en bild som hon inte förstod vad den föreställde. Ni kan se bilden här ovan. Och min egen bild av ett liknande ”fenomen” i min blogg för några år sedan. Svaret var att det rörde sig om en helt vanlig kondensstrimma från ett flygplan.

Fick dessutom ett samtal när jag satt och åt min pizza på La Barca i kväll. Samtalet kom från en kvinna i Stockholm som hade fått mitt namn av ”en vän”. Kvinnan stod just då och tittade på ett starkt lysande föremål i en kikare och hon beskrev det hon såg som ibland trekantigt, ibland runt, ibland med ljusa prickar i sig och så vidare. Det var inte svårt att identifiera föremålet som Venus, inte minst sedan hon berättat att en vän i Kalmar såg samma sak.

Kvinnan hade tittat på föremålet i minst en timma och berättade att det inte hade rört sig nämnvärt under tiden. Hon visste inte något om väderstreck så det hjälpte jag henne med via Google Maps.

Det visade sig att hon var intresserad av ”stjärnor” men att hon aldrig tidigare sett Venus. Och så är det för många. Det som vi som sysslar med detta på vår fritid tycker är det mest normala i världen är för många andra något helt nytt.

Det normala för en del är det okända för andra.

Här är den bild jag tog av en liknande kstrimma söder om Jönköping den 22 januari 2011. Då var det en Airbus som passerade.
kstrimma110122

Loading