Mellofinal hela dagen

fahlsvahn
I dag har jag suttit på Friends arena i Stockholm mellan 12.30 till 01.30. Det blev alltså en heldag med finalen i Melodifestivalen. En lååång dags färd mot natt, med andra ord.

12.30 hämtade jag ut min ackreditering i en bod utanför ingång 3, 13.00 öppnade presscentrumet och 14.00 var jag med och lyssnade, och plåtade, det stora genrepet inför kvällens final. Och det var tur att jag hade ett 400 mm objektiv, jag satt långt bort. Men det är hur häftigt som helst att lyssna på låtarna live, se hur kamerorna arbetar och vara en av 25.000 åskådare eller så.

19.30 körde jag och Hanna Fahl igång med ett Facebook live där vi snackade upp finalen, diskuterade alla låtarna och gav våra omdömen. Och 20.00 så drog vi gång chatten med läsarna på riktigt även om jag hade börjat den parallellt med livesändningen.

Sedan var det fullt ös i ett par timmar där vi satt i det välfyllda pressrummet. Våra närmaste grannar var TT-gänget som satt vid samma bord som oss och bakom oss hade vi Aftonbladets stora grupp.

När allt var klart skrev Hanna en text för papperstidningen och jag gjorde en intervju med vinnaren som sedan skickades in till DN.

Kvällen slutar nu med efterfest där det brukar bli så att några av artisterna kör sina nummer igen. De som inte är allt för besvikna för att göra det.

Det är en helt annan sak att höra låtarna på plats än hemma i soffan med teven som filter. Allting låter bättre, till och med de låtar som jag inte gillar alls.

Mitt tips? Wiktoria eller Robin. Det blev Robin. (Vilket Hanna givetvis hade lyckats pricka in!)

Som tur är fanns det hur mycket korv med bröd som man vill äta i pressrummet. Sex stycken blev det och lite grillchips. Bra mat… Lyckades också få mitt armband till efterfesten trots att jag missat att anmäla mig. Det tackar jag för.

Efter att ha armbågats med SVT, TT och kvällisarna fick jag min vinnarintervju med Robin Bengtsson. Från Svenljunga! Här är den. Robin visade sig vara en trevlig och ödmjuk man och det var lätt att prata med honom, men så länge blev det ju inte. Så snart jag hade fått svaren på mina frågor tog jag bandaren och rusade upp till pressrummet för att snabbskriva vinnarintervjun.

Hanna hade lämnat sin huvudtext i god tid trots att det inte var många minuter att vinka på och sedan satt vi där och kollade igenom sociala medier och fixade en stund innan vi strax efter 23 packade ihop allt och gick till efterfesten. Som är riktigt kul!

Inte så glamouröst eftersom jag försöker hinna ta lite bilder på folk, prata med en del av artisterna och filma lite. Bland annat pratade jag med Owe Thörnqvist och bad om autograf och grattishälsning till Niklas som fyller år i morgon – samma dag som Owe! Fast Owe blir 88, Niklas 25.

Roligast är när många av artisterna sjunger sina låtar från en miniscen under festen. Då ska man stå långt fram, men ducka för champagnen, och filma. Det gjorde jag i år med.

Efter 01 började jag känna mig nöjd. Då hade jag hunnit dricka en öl och därtill en halv innan flaska försvann. Hade tvingats ställa ifrån mig den på ett bord när Robin dök upp och jag hängde på för att få lite bilder.

Sedan blev det taxi hem, ett par mackor i köket och sedan i säng.

Robin Bengtsson väntar på resultatet.
robin1703omrostningqn
Robin Bengtsson.
robinvann1703
Robin på väg till festen.
bingar170311
Ace Wilder.
01_Ace1
Ace Wilder.
01_Ace2
Boris René.
02_Boris1
Boris René.
02_Boris2
Lisa Ajax.
03_Lisa1
Lisa Ajax.
03_Lisa2
Robin Bengtsson.
04_Robin1
Robin Bengtsson.
04_Robin2
Jon Henrik.
05_Jon1
Aninia.
05_Jon2
Och båda.
05_Jon3
Anton Hagman.
06_Anton1
Mariette.
07_Mariette1
FO&O.
08_Foo1
FO&O.
08_Foo2
Nano.
09_Nano1
Wiktoria.
10_Wiktoria1
Wiktoria.
10_Wiktoria2
Benjamin Ingrosso.
11_Benjamin1
Benjamin Ingrosso.
11-Benjamin2
Owe Thörnqvist.
12_Owe1
Owe Thörnqvist. Här åker korven!
12-Owe2
Zara Larsson.
13_zara1
Zara Larsson.
13_zara2
Owe var eftertraktad som intervjuobjekt och hyllades stort på efterfesten.
owe170311festen
Mariette med sambon Alisa Jasarevic på efterfesten.
marietteefter1703
Jon Henrik Fjällgren och Aninia på efterfesten.
aniniaefter1703
Christer Björkman höll tal på festen.
bjorkmanfesten1703
Nano på efterfesten.
nanoefter1703
Wiktoria på samma fest.
wiktoriaefter1703
Ace Wilder såg mer vild än tam ut på festen.
ace1703efter

Loading