Bokjobb, planering och bolid

lisinskiteve1703
Under förmiddagen gjorde jag en intervju med en forskare på Foi i Linköping när det gällde datasäkerhet, något jag behöver veta mer om för mitt bokskrivande. Har också skrivit en hel del på boken, hur mycket får jag summera senare i dag.

Gjorde också upp med Armémuseum om att hålla ett föredrag där den 21 november och med min förlagsredaktör om att hålla en kort presentation av mitt nya bokprojekt på Bonniers på Sveavägen den 11 april. Har även fortsatt att hjälpa ett spelföretag som behöver hjälp med lite information om ufo.

Medan jag har suttit framför datorn, med lunchavbrott framför ”Simpson’s”, har det fallit en del vita flingor utanför fönstret. Men det blev aldrig särskilt mycket och marken slukade dem så snart de landade. Men det ska tydligen bli mer i morgon.

Framåt kvällen kunde vi se min DN-kollega Stefan Lisinski på Aktuellt när han kommenterade Kaj Linna-fallet, ett rättsfall som Stefan följt i tio år. Ni kan se honom här ovan. Stefan var lugn och noggrann som vanligt.

Medan jag och Anneli tittade på Aktuellt så lyste en stor bolid upp himlen över Uppland vid 21.30-tiden.

Uppsala All Sky-kamera.

UNT: ”Vad var det som lyste?”

UNT: ”Bolid lyste upp himlen” (TT).

Aftonbladet: ”Ljussken över Stockholm och Uppsala var bolid”.

DN: Ljusfenomen över Mellansverige.

Pratade med både Aftonbladet och DN om boliden. Och givetvis med UFO-Sveriges rapportcentral, Johan, och vår webbmaster, Tobias, som sett till att vi hade en bra artikel på ufo.se.

Pratade också med Hillevi, ett av huvudvittnena i den så kallade Vallentunavågen 1974 och vi bestämde att ses på lördag för att åka en sväng i området.

I dag var det sista avsnittet i ”Innan vi dör” som slutade på ett sätt som visar att man planerar för säsong 2. Vilket SVT också säger att man just nu diskuterar. Inte mig emot. Både jag och Anneli har gillat serien skarpt.

Sedan satte jag mig och jobbade med UFO-Aktuellt, fick ihop några sidor till tack vare Richard Svensson som lämnade sin ”Kryptizkt” under senkvällen. Klar strax efter 01 och kunde då skicka nya sidor för korrektur till Stefan. Men två texter återstår.

Har också skrivit på lite när det gäller boken. Och när dagen till slut tog slut hade jag fått in 16.635 tecken i worddokumentet. Summan just nu är 355.249.

Loading