Skåne och vidare mot norr

170321bertil
Upp 07, frukost hos Raili och sedan var det raka vägen söder ut med sikte på Bertil Falk utanför Trelleborg (ni kan se mig och Bertil här ovan) och sedan vidare till Kristina Hallind i Lund, därefter Mikael Karlsson, också i Lund, och till slut upp till Stora Krokek där Victoria och Rickard tog emot för natten.

Det blev en lång resa genom regn, snö (när vi kom söder om Jönköping) och solsken (när vi nådde Skåne). Men resan gick bara bra och vi hann till och med ett Burger King-stopp i Löddeköpinge.

Besöket hos Bertil Falk hade vi satt av ett par timmar till eftersom jag visste att vi skulle ha mycket att prata om.

När vi var klara där körde vi till Lund där Kristina Hallind väntade med några kassar science fiction-böcker och ett par jättemackor och några minibiskvier till efterrätt. Eftersom vi hade ett späckat schema så hade vi satt av en timma mellan 16 och 17 där och det höll vi.

Nästa besök var fem minuter därifrån där UFO-Sveriges Mikael Karlsson väntade med fyra kassor böcker som han räddat från ett dödsbo i Ängelholm som jag fått tips om. Besöket hos Mikael blev superkort eftersom vi skulle vidare norr över till Filip Banck i Alvesta.

Filip ville skänka mig lite fina rymdprylar men det visade sig att han också hade en hel del roliga saker att berätta om så där blev vi kvar lite för länge. Men, vi kunde lätt ha stannat längre så vi lovade att komma tillbaka. Det finns massor att prata med Filip om.

Efter att ha tankat i Värnamo blev det färd norr ut till Stora Krokek där Victoria och Rickard bjöd på köttbullmackor och tårta (Victoria fyllde år!) och en underbar stjärnhimmel som vi gick ut och spanade in. Underbar! Inte mycket ljus häromkring.

Framåt 01 tog dagen slut. Mycket lyckad.

Återkommer med detaljer!

Niklas, Rickard och Victoria under stjärnhimlen och Ödeshögs ljus.
trekrojkek170322
Och Rickard och Victorias hus. Kusken, Perseus och Cassiopeja över.
StoraKrokek20170323
Kristina Hallind i Lund bjöd på Lundaspecial – jättemackor.
170321Hallind
Mikael Karlsson, också i Lund, överlämnade några kassar med böcker.
170321Micke
Filip Banck i Alvesta var en trevlig bekantskap.
170321Filip
Filip visar hur stort något är.
filip_04cs
Framför en av sina fina månkartor.
filip_03cs
Niklas och Filip.
filip_02cs
Och bara Filip vid sitt piano.
filip_01cs
Victoria och Rickard bjöd på mat och sängplats.
170321VicRick

Loading