Lite hackat och lite malet

Det är stört omöjligt att avsätta en hel dag för fokuserat skrivande. Sådana dagar finns bara inte. Men jag kom i alla fall upp vid 10 efter att ha väckts av telefonen en halvtimma tidigare och kände mig utvilad trots sänggående klockan 03 i natt.

Sedan var tanken att jag skulle fokusera på att skriva på boken och det har i och för sig gått ganska bra. 12.783 tecken blev det fördelade på tre olika kapitel. Totalt nu 378.588 tecken. Skrev en timma före lunch som bestod av att jag vispade ihop ett gäng våfflor.

Men jag försökte också att tillsammans med Johan Gustavsson som sköter UFO-Sveriges rapportcentral att hitta en medhjälpare till honom. Det ser nämligen ut som om Johan kommer att få jobb snart, vilket är bra, men det betyder samtidigt att han inte kan satsa lika mycket av sin tid på föreningen. Nu ser det ut som om Tage Bång i Skaraborgs UFO-förening kan ställa upp vilket vi alla är oerhört tacksamma för.

Fick telefon från TV4 angående ett program som de vill att jag ska vara med i men det skulle ta fyra arbetsdagar för mig att fixa det. Och att ta ledigt fyra dagar för ett underhållningsprogram, nej det är det inte värt. Hade det varit ett faktaprogram hade saken kommit i ett annat läge.

Efter lunch fortsatte jag skriva men stack emellan med några brevsvar och med att hjälpa vännen Ole i Danmark som jobbar med ett färskt fall från trakten av Bornholm. Och så pratade jag med Stefan i Mariestad om helgens grabbträff där. Viktigt att planera maten ordentligt.

Fick också ett samtal från en nybliven vän på Linkedin som ville berätta om en ufoobservation han gjort. Eftersom han hade koll på datum och plats bad jag honom skicka in den över UFO-Sveriges rapportsida också, och det gjorde han.

Ute har det ramlat ned små snöflingor mest hela dagen men inget som gjorde några längre avtryck. De smälte direkt.

Anneli har varit borta hela dagen, först jobbet och sedan nätverksträff, så det blev till att fixa kvällsmat i min ensamhet också.

Men jag har också försökt att börja så smått på mitt föredrag till Bio Rio den 8 april och tycker att jag fått ihop en bra ram som går att göra klart i morgon.

P3 lade ut sitt nya avsnitt ur ”Ufopodden” i dag. Ett avsnitt som jag skrev lite om i går och som alltså bygger på en fejkad historia. Eftersom P3 intervjuade mig i går och jag där fick berätta om fejken hade jag trott att de skulle publicera också den intervjun samtidigt med podden i dag.

Men icke. Den kommer i morgon. Det tycker jag är ett ohederligt sätt gentemot lyssnarna. De har rätt att få vet att det de hör inte grundar sig på något som helst faktaunderlag.

Anders Berglund påpekar i alla fall detta i sin artikel om dagens avsnitt på ufo.se i dag. Läs den gärna.

Framåt kvällen blev jag tvungen att blockera en kille på Facebook, Tom Erik Rasmussen, som skrev hotfulla och märkliga inlägg i tre av mina trådar. Tyvärr verkade det vara något riktigt fel på honom och jag hoppas bara att han kan få hjälp av någon läkare.

Klockan 01 var det dags att hoppa i säng men innan dess fick jag mess från en kille i Australien som ville träffa mig – på La Barca. Så det bestämde vi.

Loading