Extrainkallad och Bio Rio

biorio170408
I dag har jag suttit och jagat uppgifter om hur terrorattacken i Stockholm i går verkligen gick till. Jag blev extrainkallad och har ägnat hela arbetsdagen åt lastbilsdådet. Det blev tre artiklar men fokus låg på en längre text om hur mannen körde sedan han kapat lastbilen. Ett pussel som polisen inte hjälpte mig med det minsta utan jag ringde runt till boende och affärsidkare längs gatan och gatorna omkring Drottninggatan.

Till slut fick jag ihop en oväntat krånglig färdväg som inte alls såg ut som den alla andra trott gällde i går. Läs gärna om den här.

Den bild som växte fram visar hur målmedveten mördaren var. Hur han gjorde allt för att ta sig in på Drottninggatan där han visste att han kunde orsaka mest skada.

Klockan 16 tog jag taxi hem för i kväll väntade ett föredrag på Bio Rio på Hornstulls Strand 3 på Söder där jag var inbjuden att prata en stund innan filmen ”Poltergeist” visas. Det blev riktigt kul! Jag och Anneli var på plats i god tid för att jag skulle hinna testa tekniken, vilket var tur eftersom Bio Rios eget spöke Regina såg till att det blev krångel med det mesta – men allt löstes sig med lite byte av sladdar och några nya inställningar.

Medan vi väntade på att det skulle bli dags, jag startade 21, satt vi ute i foajén och delade på en kopp te. Tre ungdomar satt vid bordet intill och efter en stund började jag prata med dem. Jag frågade om de sett filmen och vi pratade runt lite om en del skräck- och scififilmer. När jag frågade tjejen i sällskapet vad hon såg fram emot så svarade hon: ”Att lyssna på Clas Svahn.”

Häpp! När jag berättade att det var just den samme hon precis pratade med blev hon rätt förvånad!

Intill oss jobbade Orvar Säfström med att spela skräckfilmsmusik på vinyl och det var också Orvar, som jag och Anneli minns från Filmkrönikan, som presenterade mig på scenen innan det var dags för mig att prata i tjugo minuter. Temat var alltså spöken och andra märkliga varelser men givetvis berättade jag även om poltergeistfenomenet och att det finns exempel även i Sverige på att spöken visat sig i teven.

Det blev en hel del glada skratt. På bilden ovan berättar jag om en flygande sked som bevittnades av flera personer samtidigt i Västerås för några år sedan.

Niklas, som kom direkt från en scenshow med Alex och Sigge anslöt några minuter efter 21 då jag precis hade börjat prata och jag hann även prata med Erik A. W. Östling, sann UFO-Sverige- och AFU-vän och duktig på ombordtagningsfenomenet innan allt drog igång. Kul att Erik dök upp!

Filmen var också fortfarande två timmars bra underhållning men det som förvånade mig och Anneli var att den var så rolig. I vilket fall var vi nöjda alla tre. På vägen ut kom en tjej fram och ville köpa två av mina böcker och sedan tog jag, Anneli och Niklas sikte på en korvkiosk några meter längre bort där vi satte oss en stund.

Färdigätna körde vi hem Niklas och själva anlände vi till Stenbockens väg vid 00.15.

Niklas var vid Klarabergsgatan där folk har lagt blommor till minne av offren för gårdagens terrorattack.
iklasminne170408

Loading