Tyst minut och bokjobb

I dag höll Sverige en tyst minut för offren för terrorattacken på Drottninggatan i fredags. Själv tog jag en paus i skrivandet framför datorn här hemma. Många som kunde sökte sig till torg och andra platser där de kunde visa vördnad för de drabbade tillsammans med andra. Jag hade gärna varit där om jag haft möjlighet.

Skrivandet fortsätter alltså men först gjorde jag klart det allra sista för min power point-presentation som jag ska hålla på Bonniers på Sveavägen i morgon. Jag får sex minuter på mig att prata om min nya bok. Som alltså inte är färdigskriven ännu.

Så det har jag ägnat en stund åt på förmiddagen. 3.527 tecken har det blivit före lunch och totalen passerade då 420.000 vilket innebär att jag klarat mitt mängdmål. Nu ska jag fokusera på kvalitetsmålet också 🙂 Alltså att jobba igenom texterna ordentligt. Men boken kommer att växa ytterligare, den saken är också klar.

Jag har också svarat på en rad mejl från tidigare DN-anställda som hört av sig efter att ha läst mina minnesord om Bosse Keskikangas i DN i lördags. Alla var tacksamma för att jag skrivit och det kändes skönt. En hel del andra har mejlat sedan de läst min långa artikel om hur lastbilsattacken gick till och även dessa har jag svarat under dagen, var och en.

Efter lunchen (som blev lasagne som Anneli lagat) hängde jag tvätt och skrev jag på en stund till och gjorde en telefonintervju med en expert på FOI. Framåt kvällen åt jag och Anneli en god sopp och sedan blev det soffan en stund där vi tittade på Vetenskapens värld om klimatförändringarna men sedan var det läge för lite skrivande igen. 9.378 tecken blev eftermiddagens och kvällens pensum och totalt 431.188 tecken.

Pratade med Håkan E som kunde berätta att UFO-Aktuellt kommit från tryckeriet i dag. Så nu hoppas vi att den kan plockas i kuvert och skickas ut i veckan.

Tidigt i säng för att läsa lite.

Loading