Bokpresentation för Bonniers

csbonniers170411
I dag har jag tagit mig in till Bonniers på Sveavägen för att prata lite kort om min bok på ett möte med säljare och andra. Sex minuter hade jag på mig så det blev inga långa haranger! Men efter att ha presenterats av förlagschefen på Semic Måns Gahrton så pratade jag på om boken och om arbetet med den inför en publik på kanske fyrtiotalet säljare.

Min bok kommer att heta ”Koder, krypton och hemliga budskap” och blir på cirka 250 sidor. Kommer den 15 september.

På vägen dit passerade jag korsningen Drottninggatan–Olof Palmes gata där det låg blommor kring båda de betonglejon som står vid infarten där. Det var fullt med folk på Drottninggatan och också en del poliser. Allt verkade ha återgått till det normala.

Slank också in på Alfa Antikvariat som är ett av de absolut bästa i Stockholm och se, där hittade jag en ”Sällsamheter” som jag inte hade. Listan ökar alltså ytterligare vilket ni kan se här nedan. Hittade också en bok skriven av en lufterian, alltså en person som säger sig ha levt på luft under ett antal veckor. Ska bli kul att läsa. Min fråga är alltid: Varför slutar man om det går så bra? Måste ju spara massor av pengar när man väl börjat.

11.30 var jag på plats på restaurangen Miss Clara där jag bjöds på lunch tillsammans med en del Semicmedarbetare och författarkollegan Lena Söderström som skriver på en bok om julgodis! Det var hon och jag som valts ut att prata inför säljarna i dag plus två författare från Bonnier Carlsen – Johan Rapp och Mats Wänblad.

Lena hade dessutom med sig ett antal smakprover på just julgodis och jag dristade mig till att göra ett avsteg och smaka på dessa läckerbitar. Jag äter visserligen bara godis vid jul men det här måste ändå räknas som ett slags smakprov på julen!

Under eftermiddagen hjälpte jag en man som i går fotograferade månen med en ljus punkt intill sig. Något han aldrig tidigare hade sett, sa han. Nu var det ganska lätt att identifiera det hela som Jupiter vilket jag ringde upp och berättade för honom. Vilket han var nöjd med. Dessutom visade det sig att han var en gammal UFO-Sverigemedlem så jag frågade som jag alltid gör om han möjligen hade några papper från 70-talet kvar i sina ärmar. Vilket han lovade kolla. man vet ju aldrig., Vi saknar en del av de tidigaste dokumenten.

I övrigt har jag hållit mig hemma för att se till att det blir något att läsa i boken också och inte bara något jag pratar om. Hittills 15.120 tecken vilket ger 446.298 totalt. Men vi har också hunnit äta gott, jag och Anneli. Tillsammans fixade vi lammkotletter och råstekt potatis som vi intog med var sin god dryck. Jag en flaska påsköl och Anneli ett glas rött vin.

Jobbar igen i morgon men ser att Trumps gäng sköter sig som vanligt också utan mig. Vita husets presstalesman Sean Spicer säger att Adolf Hitler minsann aldrig använde kemiska vapen mot sitt eget folk. Där ser man. Nu får Förintelseförespråkarna vatten på sin kvar. Inga gaskamrar där inte. För att hjälpa den gode Sean lägger jag med en bild som jag själv tog vid ett besök i Auschwitz 2013. Zyklon B.

Klockan 00.40 lämnade jag datorn. Då hade de första födelsdagshälsningarna börjat ramla in.

Förlagschefen på Semic Måns Gahrton och jag före min presentation på Bonniers.
mansochjag170411
Ingången till Drottninggatan från Olof Palmes gata i dag.
dgatan170411
Zyklon B som användes för att mörda judar och andra som inte föll Hitler i smaken.
zyklonbaus1704cs

Det senaste tilskottet ”Sällsamheter söder om Stockholm – Södertörn” gör att listan nu ser ut så här. 47 stycken har det blivit:
Sällsamheter i Bergslagen.
Sällsamheter i Blekinge.
Sällsamheter i Bohuslän och Dalsland.
Det sällsamma Dalarna.
Gotlands sällsamheter.
Sällsamheter på Gotland.
Sällsamheter i Gästrikland.
Sällsamheter i Halland.
Sällsamheter i Helsingborg.
Sällsamheter i Hälsingland.
Sällsamheter i Jämtland.
Sällsamheter i Lund.
Sällsamheter i Medelpad.
Sällsamheter i Närke.
Mälardalens sällsamheter.
Sällsamheter i Norrbotten, Kustlandet.
Sällsamheter i Siljansbygden.
Sällsamheter i Skåne.
Det sällsamma Småland.
Sällsamheter i Småland (Värend) Del 1.
Sällsamheter i Småland Del 2.
Sällsamheter i Småland Del 3.
Sällsamheter i Stockholm.
Sällsamheter i Stockholm – innerstaden.
Sällsamheter i Stockholms skärgård (Roslagen).
Sällsamheter i Stockholms skärgård (Södertörn).
Sällsamheter i Stockholmstrakten (Norr och väst om sta’n).
Sällsamheter i Södermanland.
Sällsamheter i Tornedalen.
Sällsamheter i Uppland Del 1.
Sällsamheter i Uppland Del 2.
Sällsamheter i Uppsala.
Sällsamheter i Värmland 1.
Sällsamheter i Värmland 2.
Sällsamheter i Västerbotten.
Sällsamheter i Västergötland Del 1.
Sällsamheter i Västergötland Del 2.
Sällsamheter i Västerås.
Sällsamheter i Västmanland.
Sällsamheter kring Vättern.
Sällsamheter på Åland.
Sällsamheter på Öland.
Sällsamheter i Örebro.
Sällsamheter vid Öresund.
Sällsamheter i Östergötland Del 1.
Sällsamheter i Östergötland Del 2.

Loading