Trädklippning

trad1704anneli
Så var det dags för årets trädklippning och det blev en tretimmarshistoria där solen sken och värmde för att avlösas av kyla och snöfall. Men faktum är att det gick bra, vi har ju bara två träd på baksidan och ett på framsidan som måste tas. Men vi gav oss också på en del grenar på plommonträdet och en del vilda skott som börjat växa upp utanför tomtgränsen.

Eftersom jag inte gillar att klippa med handskar så får jag en del smällar under klippningens gång. Blodviten och klämningar med sekatören är legio.

Vi hann i alla fall ta en matpaus mitt i det hela och det var efter den som solen började försvinna och ett svart snömoln tog dess plats.

Pratade en stund med Håkan Fenander som ringde och undrade när UFO-Aktuellt skulle komma, ”det är en högtidsstund”, och jag svarade att det nog kan bli i morgon. Men allt hänger på posten givetvis.

Nu när Anneli är hemma så passade vi på att fira vår 30-åriga förlovningsdag som ju inföll när hon var i Paris. Det blev en god middag med entrecôte och riven stekt potatis plus sparris. God öl till den!

Jag har också försökt att hinna skriva lite, 8.212 tecken blev det och totalen är nu 479.113. På andra sidan skärmen, vid sitt arbetsbord, satt Anneli och bokade hotell i Bangkok för i sommar. Nu återstår bara boendet i Vietnam så är vi klara med alla bokningar.

Framåt kvällen ringde Niklas som sitter hemma och jobbar med nästa nummer av Rapport-Nytt och behövde lite hjälp. Saknade material så jag försökte hjälpa honom med en del. Bland annat skickade jag över fortsättningen på den serie som går i Rapport-Nytt, Håkan Blomqvists ”En resa i tiden” som handlar om UFO-Sveriges historia. Håkan skrev den som ett häfte 2010 och jag gjorde layouten den gången.

Der har givetvis hänt massor sedan 2010 så jag hoppas att vi någon gång längre fram kan få en fortsättning på häftet. Att berätta vår historia kan säkert inspirera nya att arbeta för oss.

På tal om ufoarbete så var Carl-Anton Mattsson och Roger Ersson ute och gjorde lite fältarbete i Gnesta i dag. Tog ut kompassriktning när det gällde en rapport som vi arbetar med just nu. Och det visade sig mycket viktigt, som det alltid är, att de tog sig till platsen för då kunde de reda ut en del missförstånd då det gällde just observationsriktningen.

Viktigare fall ska vi ut på. Annars finns det alltid en risk att något blir fel.

Avslutade kvällen med ett par mackor och mjölk i soffan framför ett avsnitt ”Simpson’s”.

Anneli hukar när snön slog till.
trad1704sno
Och jag tar till stegen medan vädret fortfarande var fint.
trad170417klipp

Loading