Besök från Småland och Örebro

lindperann1704
Vaknade redan vid 08 och gick upp för att äta frukost och läsa ikapp en del tidningar. Ute låg det snö så det har kommit en hög under natten. Men solen tar sakta men säkert hand om den där den kommer åt. Värmen är dock inte särskilt påträngande om man säger så.

Har suttit vid datorn en stund och knattrat på boken. Hittills måttliga 2.141 tecken men jag fortsatta en kort stund under eftermiddagen vilket fick upp siffran något så nu är totalen 481.988.

Badmintonen gick sådär. Förlorade första set med 9–15 efter att ha fått känning i höger ben igen, det var inte riktigt läkt det visste jag men vem vill missa en badmintonmatch? Lyckades i alla fall bita ihop och ta hem andra med 15–7 för att förlora avgörande med 6–15. Hade inget flyt med mina kort bollar. Slog nästan alla i nät. Men det var ändå skönt att röra på sig och benet känns inte särskilt mycket sämre efteråt än det gjorde före.

När jag ändå träffade Stefan gav jag honom en bunt tidskrifter som han behöver för att skriva Utblick till nästa nummer av UFO-Aktuellt. På tal om UFO-Aktuellt så hade jag hoppats att den skulle dimpa ned i brevlådan i dag men det gjorde den inte. Så det blir nog i morgon.

Eftersom Anders Liljegren tipsade mig om en bok som jag kanske saknade i min växande bibliografi över faktaböcker på svenska som tar upp ufo eller flygande tefat så petade jag också den i texten. För den hade jag inte med! Boken var en senare upplaga av en bok om uppfinningar som jag hade i sin först utgåva – men där fanns det inget om ufo med. Nu innehåller bibliografin 570 böcker och häften.

Sedan tog jag vägen via tippen där jag dumpade fem säckar med kvistar efter gårdagens trädklippning och sedan vidare mot Arlanda där jag skulle plocka upp Claes, Åsa och Clara som kom tillbaka från Kalifornien. De möttes av några förvirrade snöflingor.

Väl hemma hos oss bjöd jag på mackor. Kaffet kokade de själva (min sämsta gren) men jag kunde i alla fall se till att få sällskap med påskmusten av Clara. Ni kan se trion här nedan. Anneli var inte med eftersom hon tittade på Mirókonst på Waldemarsudde.

Ett par timmar senare kom Anneli och strax därpå Linda och Per-Ola som ska sova här i natt för att åka till Arlanda och sedan vidare till Egypten i morgon bitti. Ni kan se dem här ovan. Då hade jag hunnit dammsuga och städa lite. Anneli fixade en god lammfile med rotsaker i ugn och jag bjöd på gin och tonic och gjorde i ordning förrätten som blev paté från Frankrike (tack till Ylva!) med cornichonger och sås.

Sedan satt vi och pratade över ett glas valfri dryck, till exempel whisky!

När alla gått och lagt sig parkerade jag vid datorn för att skriva en stund bara för att upptäcka att ett stycke på 6.000 tecken blivit dubblerat då jag glömt att stryka det i ett kapitel då jag flyttade texten till ett eget.

Så kunde jag ju inte ha det så jag jobbade ihop 7.000 nya tecken fram till en stund efter 01. Nu är totalen 482.875. Mycket jobb för så lite.

Claes, Åsa och Clara.
casac170418

Loading