Möte med Jesper och grattis till Ylva!

jespersfamilj170419
Solen skiner, det är åtta plus och kommunen har precis sopat bort allt grus från gatan utanför huset. I dag är det bud på vår! Så för att ta en paus efter att ha skrivit en stund på förmiddagen ringde jag Jesper Semitjov och körde in till stan för att hämta resten av hans pappa Eugens klippärmar som Jesper är snäll och donerar till AFU. Jag ska ju ned dit om mindre än två veckor och ville gärna ha med dem då jag ändå har vägen dit. Där ska de skannas och sedan får vi behålla pärmar och det digitala medan Jesper får tillbaka allt på en bärbara hårddisk.

För oss är detta ett värdefullt historiskt material som täcker hela Eugen Semitjovs skrivar- och tecknarkarriär. Massor av rymdartiklar, en hel del om ufo och även parapsykologi finns bland klippen.

Innan jag åkte hem släppte jag av hela familjen i Solna där de hade ett ärende. Ni kan se dem här ovan: Jesper med sin fru Prapasri och pojkarna Brandon och Lawrence. Alltid kul att träffa dem.

Pratade en stund med Niklas som jobbar vidare med Rapport-Nytt som han hoppas bli klar med i dag och med Håkan E. Det blir det första numren som han redigerar. Nu börjar arbetet på nästa nummer av UFO-Aktuellt. Ettan borde komma till en del prenumeranter i dag och till resten i morgon.

Eftermiddagen har jag suttit vid datorn och fått ihop 7.647 tecken (totalt 490.522), mer blir det inte eftersom vi ska in till stan och fira Ylva som fyller år i dag – ett stort grattis! Ylva är familjens femte medlem och vi är verkligen gynnade som har henne som kamrat. Det har ju blivit några år av gemensamma teaterbesök, resor, filmer, fester och bara vanligt umgänge nu. faktiskt ända sedan tiden på Norrbottens-Kuriren i Luleå där vi jobbade båda två. Under några år spelade vi dessutom badminton en gång i veckan.

Framåt eftermiddagen tog jag och Anneli bilen in till Söder och restaurang Vinvalvet 1644 där vi till slut blev nio personer, inklusive Ylva, som firade henne födelsedag med tapas och Cava. Inte alls dumt.

Efter några timmar kände Anneli sig trött, och det var inte så konstigt med tanke på att hon gick upp strax efter 05 i morse för att fixa frukost åt våra nattgäster, så vi tackade för oss och åkte hem där jag fortsatte att skriva en stund innan kvällen blev natt. 5.734 tecken blev det och totalt 496.256).

Strax före 02 satte jag punkt för den här gången.

Jesper med de två lådorna med hans pappas klipp.
jesper170419
Under de gamla valven firade vi Ylva.
vault1704yl

Loading