UFO-Aktuellt, Monks och Bastubalett

ua117cs
I dag kom så nummer 1 av UFO-Aktuellt för i år och där finns bland annat en annons om den kommande riksstämman i Stockholm den 27 maj. Platsen är Armémuseum och det blir som vanligt utställning och föredrag och chansen att möta oss som arbetar med föreningen. Känn er välkomna! Läs mer i annonsen här nedan.

Tidningen innehåller artiklar om den omtalade ufofilmen från Chile (som ni kan se en ruta ur på omslaget), svenska fall i CIA:s arkiv, mitt deltagande på den stora ufokonferensen i Brasilien i december, en intervju med Mufons ordförande Jan Harzan och hans gen närobservation som ung pojke, bokrecensioner, avdelningen Kryptizkt om ”svensken och skräcködlan”, vackra bolider över Sverige, en finsk observation som kan ha varit ett ufo, kanske något annat, Presspegeln, Utblick, Rapportcentralen noterar och en del annat, mest svenska uforapporter.

Mycket läsvärt! Och om ni inte redan prenumererar – så gör det nu!

Prenumerera på UFO-Aktuellt.

Jag fortsätter givetvis med mitt skrivande och hittills i dag har det givit 6.644 tecken vilket ger summan 502.900 tecken. Halvmiljonvallen sprängd 🙂

När Anneli kom hem så dröjde det inte länge innan vi vände in mot stan och Monks där vi bestämt träff med Ylva, Karin Sjöberg och Nanna och Bert för middag. Anneli tog Monks Mouls och jag tre korvar – delikat! Till korvarna drack jag restaurangens egen öl, en Monks Dark Lager som var en trevlig bekantskap.

När alla var mätta och nöjda, och det blev vi, vandrade vi vidare till Scala där Anneli lyckats komma över biljetter till ”Här dansar vi inte!” eller ”Bastubaletten” som den hette när den gick som serie på teve. Nu har den blivit 50 minuters teater och det var riktigt härligt att se fem vuxna karlar iklädda handdukar på scenen.

Det var så mycket som var bra med den här föreställningen. redan inledningen av landshövding Chris Heister var avslappnad, kul och perfekt. Ibland skruvar man ju på sig när en person i den positionen ska försöka verka folklig. Chris var genuin och satte tonen för resten av föreställningen.

Dessutom var det inget tjafs om några avstängda mobiler eller fotoförbud, nej här var det bara att köra! För det var så uppenbart att publiken och gubbsen på scenen var en sammanhängande enhet. Det fanns ingen gräns. Många i publiken var också från Tornedalen och det fanns en samhörighet som man sällan (aldrig) hittar mellan skådespelare och publik här i Stockholm.

Någon fantastisk pjäs var det kanske inte men det spelade ingen roll. Det fanns mycket som var roligt och tankeväckande. Men framför allt varmt. Som i en bastu.

Efteråt tog vi en drink/vin/öl/Pepsi(jag) i baren och satt och pratade en stund och kunde se på när skådespelarna anslöt till ett eget långbord. Karin, som kände en av dem, gick fram och pratade en stund.

Sedan bar det hemåt. Vi släppte av Ylva hemma hos sig och sedan ringde vi upp Niklas och pratade en stund. Han hade blivit klar med redigeringen av Rapport-Nytt i dag och skickat den färdiga tidningen till Mats som ser till så att den blir tryckt. Kul att Niklas har gjort sin första ufotidning!

Hemma var det dags att svara på en del brev, skriva på Facebook och messa med en ny bekantskap på Facebook, en kille från Göteborg som sökte min bok om sekter. Lustigt att det efterfrågas fortfarande. Slut är den också och själv har jag inte många ex kvar. Göteborgskillen lovade också att bli medlem i föreningen vilket jag hoppas att han blir eftersom han har helt rätt inställning till fenomenet.

Avslutade dagen med lite bokjobb och fick ihop futtiga 953 tecken men å andra sidan ordning på ett helt kapitel. 503.853 är det nu sammanlagt. Ett tecken på att jag börjar närma mig slutet på bokskrivandet är att jag numera bär ned fler böcker till biblioteket än upp.

I säng efter 01.

Vårt teatergäng: Ylva, Nanna, Bert, Karin och Anneli.
bastu1704_03
Middag på Monks.
bastu1704_04
Anneli låter sig väl smaka.
bastu1704_05
Bastugänget från Tornedalen.
bastu1704_02
Fyra av de bastande männen och koreografen och regissören Justine Kirk i slutdansen.
bastu1704_01
annons17stamma

Loading