Frankrike till val och jag lajvar

annelitradgard1704
I dag går Frankrike till valurnorna och är det lika fint väder där som här så vågar sig säkert många väljare ut. För här är det åter klarblå himmel och våren verkar allt mer ha fattat att det är dags att sätta sig ordentligt. I vilket fall är valet ett av många så kallade ödesval i år och jag kommer att ägna jobbdagen åt att bevaka det.

För egen del startade jag den lediga delen av dagen med att läsa igenom ett av mina kapitel till nya boken och att sedan sätta en röd markering på dokumentet för att visa att det är helt klart och genomgånget. Det är vad jag hinner i dag. 577 nya tecken blev det på köpet och totalen 511.668.

Medan Anneli åkte iväg för att träna kokade jag potatis och stekte köttbullar så blev det hemlagat potatismos med brunsås och lingon till det hela. Moset blev riktigt bra men köttbullarna, som var halvfabrikat och ekologiska, var det värsta jag ätit. De smakade papp. När jag tittade på innehållsförteckningen så innehöll de kyckling och höna. Någon måste ha missat att ta upp sågspånet som utgjorde minst 50 procent.

Efteråt gick Anneli ut i trädgården för att vårfixa och på bilden ovan kan ni se hur hon ger rabarberna lite extra näring. Vi brukar få bra med rabarber även om de just nu är små och oansenliga.

Har också passat på att ringa och gratulera Anders Persson som fyller år i dag. Anders befann sig i sin stuga vilket var rimligt med tanke på vädret.

Sedan blev det presidentval i Frankrike för nästan hela slanten. Hann med två olyckor också och en artikel om Trump innan det hela drog igång men fokus var absolut på att rapportera snabbt till våra nätläsare och att göra ett par intervjuer med statsvetare för papperstidningen.

Vi var en utökad skara som jobbade i kväll vilket var bra. Inte minst då jag hade fransktalande Ulrika By vid min sida som gjorde ett hästjobb hela kvällen.

Någon tid att gå och äta fanns inte så vi fick hyfsat stora mackor och lite annat som vi överlevde på.

Mycket folk som jobbade och mycket att göra, men allt fungerade bra tycker jag. Klockan 01 bar det hem.

I dag fick jag och Anders på AFU också mejl om att en spansk ufolog är på väg att donera sitt arkiv till oss. 200 kilo med ufomaterial. Allt han vill ha är transporten betald och det ställer vi givetvis upp på. Donationen ställer åter AFU:s lokalproblem i blixtbelysning. Vi är verkligen i stort behov av större lokaler – och pengar att betala dem med.

Loading