Skrivspurt, plantering & Markus tar examen


I dag var vi båda uppe vid 08 trots att det är ledig dag men Anneli skulle till frissan och jag skulle till datorn. Det gäller att lägga på ett skrivkol nu när deadline närmar sig med stormsteg. När Anneli kom tillbaka åt vi lite rester från i går och sedan kånkade jag in några stora påsar med jord till garagets förråd medan Anneli tog tag i landet på baksidan av huset.

Nu ska det bli både jordgubbar och sallad och en del annat där hoppas vi. Om inte rådjuren äter upp det hela förstås. En inte ovanlig utveckling.

Själv har jag alltså skrivit och läst och fixat med texten. Hittade en del luckor som jag försökte åtgärda, alltså ämnen som jag missat att ta upp. Så just nu är jag uppe i 154.093 tecken i dag och totalt 567.791.

Har också korrekturläst texten till en roll-up om Vallentunavågen 1974 som vi ska ha på utställningen på Armémuseum den 27 maj. En del bollande hit och dit med Tobias som utformar det hela men nu är den klar.

Efter maten fortsatte jag jobba med boken medan Anneli efterhandslöste Melodikrysset på sin dator mitt emot mig. Och jag hjälpte till lite när jag kunde.

Framåt kvällen lagade vi mat tillsammans, Anneli gjorde kyckling i ugnen och jag råstekte potatis. Till det åt vi gröna bönor och chattade med Markus som lite senare skulle ta sin examen i USA. På bilden ovan ser ni honom och några skolkamrater på väg till kyrkan i förmiddags. Snygg hatt!

Nu är han i alla fall klar med första halvan av sin utbildning, de första två åren, och till hösten börjar han på ny skola i Florida för ytterligare två år. Eftersom skolan sände hela examensceremonin direkt bänkade jag och Anneli oss i soffan och tittade på datorn. Och visst blev vi stolta när Markus tog emot sitt betyg med Cum Laude ur rektorns hand. Bild och filmklipp nedan!

Innan kvällen var slut satte jag mig och jobbade vidare med boken en stund. Ytterligare 3.748 tecken och totalt nu 571.539. Men strax efter midnatt lät jag datorn vila över natten. Och mig själv med.

Markus tar emot sitt diplom ur rektorns hand.

Diplomet.

Iklädd fina festutstyrelsen

Kul att kunna följa allt via nätet.

Markus på väg ut efter examensceremonin.

Brett Shane Ammons, Erik Sundström och Markus.

Den officiella bilden.

Anneli fixar i landet.

Loading