Anneli springer Barkarbyloppet


På bilden ovan går Anneli i mål i Barkarbyloppet efter att ha klarat fyra kilometer på 26 minuter jämnt vilket gav henne en sjuttonde plats. Inte illa! Jag var med som fotograf och påhejare efter det att vi ätit frukost hemma. Loppet genomförs med start och mål på torget i Barkarbystaden och vädret blev faktiskt helt okej efter några skrämskott från SMHI tidigare i helgen.

Hemma igen så har jag ägnat mig åt att skriva i sex, sju timmar. Går igenom alla kapitel och fixar till dem. Till slut blev det nästan 20.000 nya tecken i dag och innan kvällen var slut hade det blivit 594.664 totalt.

I USA har Markus nu lämnat sin skola och sitter i natt på ett flygplan över Atlanten på väg hem via Frankfurt. I morgon plockar jag upp honom på Arlanda – det ska bli härligt att få hem pojken igen!

Fick ett trevligt mejl från en radiojournalist som håller på med en podd om en del övernaturligheter i sitt distrikt. Och det värmer när man får läsa följande: ”Vill även personligen tacka dig för att du är en pålitlig röst här i Sverige när det kommer till det övernaturliga! Har sedan barnsben haft ett intresse för sådant, ett intresse som fått en nytändning.”

Resten av kvällen blev jag sittande vid datorn med avbrott för kvällsmat. Anneli hade fixat svamprisotto med parmaskinka som smakade finfint.

Blev lätt överraskad av en geting som plötsligt dök upp mitt och Annelis arbetsrum i kväll. Rätt stor dessutom. Jag hämtade en flugsmälla och bankade den till Kingdom come. Fattar bara inte var den kom ifrån. I vilket fall som helst så är det alldeles för tidigt för getingar enligt mitt sätt att se.

Framåt 01.30 slutade jag skriva och började tänka på refrängen.

Anneli och Agneta Dahlgren i ett glatt återseende på torget före start.

Loading