Till Ernst och Semic


Tog en ledig dag i dag och åkte tre vändor till tippen med papper och annat som blivit sparat i garaget under vintern. Har inte haft riktigt tid att göra det förrän nu. Men jag tog också vägen förbi Semic för att hämta sju lådor med böcker som de ville bli av med. Böcker som nu kommer att säljas vidare till Böckernas hus och pengarna gå till AFU.

Solen har varit vänlig hela dagen vilket gjorde att jag kunde äta ute för första gången i år. Inte så glamouröst kanske eftersom det blev McD i Rissne på vägen till Semic, men ute likaväl. Måsarna skränade över huvudet och hoppades på det bästa. Tji fick de.

Efter den utflykten åkte jag in till stan för att träffa Ernst Linder, bilden ovan. Vi ses då och då och pratar, går igenom hans bok- och dokumentssamling och plockar ut sådant som han vill donera till AFU. I dag blev det tre och en halv kasse.

Ernst var god vän med Henry Kjellson, flygingenjör, författare till flera böcker om forntida teknik och en gång med i spökraketkommittén, och jag blev särskild glad över att hitta en del av dennes korrespondens bland pärmarna i en hylla. AFU har ju sedan tidigare en stor mängd dokument från Kjellson genom hans sonson. I vilket fall hann vi inte klart denna gången heller utan får ses igen. Ni kan se Ernst framför ett porträtt av hans pappa på bilden ovan.

På vägen hem ringde Anneli och undrade om vi inte skulle kunna äta tacos i kväll och det kunde vi ju! Vi fick tag på Niklas, som hade varit på kören, och så plockade jag upp honom vid Alvik. Men först efter att ha åkt hela vägen hem. Markus anslöt senare eftersom han spelat lagtävling med Viksjö. Sedan softade vi i soffan med ”Simpson’s” en stund innan alla gick och lade sig medan jag tog mig an det första korrekt från min redaktör.

Inte mycket men jag tittade givetvis igenom allt och skickade mina synpunkter tillbaka till Andreas strax före 02 i natt. Dessutom kom jag på en sak som jag ville ha med – så det blev några rader extra också.

Jo, vi beställde mina flygbiljetter till Atlanta och hem i kväll också. Anneli har ju redan sin biljett till Miami. Vi åker över när Markus ska installera sig på nya skolan i Fort Lauderdale i augusti och då reser jag och Markus till Georgia och hans gamla skola där han har sina grejor lagrade. Anneli möter upp i Florida.

Loading