17 maj – ingen vanlig dag


Har ägnat en del av dagen att ordna det material som jag fick av Ernst Linder i går. Sorterat alla breven från och till Henry Kjellson i en ny pärm, klistrat in intressanta artiklar och satt in dem i pärmar och läst en del som var särskilt intressant.

Niklas sov över natt så efter att jag fixat lunch till oss körde jag honom till tunnelbanan och fortsatte själv vidare till Bromma för att köpa öl. Där har de ett bra sortiment med en hel massa lokala märken som Sundbybergs Pale Ale, Sotholmen Stout och Backens Mild Ale som jag investerade i. Hittade dessutom fin flaska vin till Anneli, Les Orris Rouge.

Eftersom jag ligger efter med brevsvarandet så satte jag mig en stund och svarade två av dem som blivit liggande. Men det visade sig bli precis så många jag fick iväg i dag eftersom pulvret i skrivaren nu var definitivt slut. Så jag gick ut på nätet för att köpa nytt och hittade samma pulverkassett från 360 till 1.400 kronor. Det var inte svårt att bestämma sig där.

I dag är det ju Norges nationaldag och det passade ju fint eftersom jag fick ett litet trevligt kuvert med frimärken (ovan) från min ufovän Ole i Oslo med posten. Många nya som jag inte hade förut!

Den 17 maj är också Anders Berglunds födelsedag så jag slog honom en signal från bilen när jag var på väg till Bromma. Alltid kul när ens vänner fyller år. Han skulle få hem några vänner framåt eftermiddagen.

Men den 17 maj har en annan betydelse också, det var ju då, 1974, som jag startade UFO-Mariestad och därmed tog steget till att bli en aktivt undersökande ufolog och inte enbart en person som intresserade sig för ämnet. Det är ju 43 år sedan det. Intresset kom ju betydligt tidigare med böcker av Gösta Rehn och Eugen Semitjov, bland annat, men att börja utföra egna undersökningar var ändå det steg som jag i dag ser tillbaka på som min väg in i ufologin.

Jag och mina kamrater i UFO-Mariestad anslöt oss till UFO-Sverige, tryckte upp egna t-tröjor (med ett Adamskiskepp och klatschig text) och åkte på möten.

Fick en förfrågan om jag kunde skriva om en text om kristallskallarna som jag tidigare publicerat, korta ned den och fräscha upp den under dagen. Frågan kom från en tidskrift och jag fick den i egenskap av ordförande i AFU, vilket kändes kul. Så detta ägnade jag drygt en timma åt.

Tips på spännande artikel om multiversum. The Guardian bjuder på intressanta tankar i dag. Läs den här och fundera över vad som kan vara verklighet och inte.

Sent i kväll fick jag ytterligare ett sjok med texter ur boken – det visade sig vara allt som återstod, från min redaktör som ville att jag skulle titta igenom hans synpunkter och frågetecken. Strax före 01 var jag klar med genomgången och skickade tillbaka det hela till honom igen.

Den 17 maj är också en annan sak – 115-årsdagen för fyndet av Antikytherainstrumentet (eller Antikytheramekanismen), något som Google uppmärksammade med den här symbolen. Själv skulle jag nog säga att det är 116-årsdagen eftersom det var 1901 som fyndet gjordes på botten av Medelhavet. Läs gärna om denna fantastiska apparat i en av mina gamla DN-bloggar. En av historiens största gåtor.

Loading