Plus 22 grader och möte på DN


I dag blev det rena sommaren. Bara så där! 22 grader varmt och slösande solsken. Något jag inte kunde ta vara på i någon större utsträckning, tyvärr. Satte mig och jobbade på två föredrag som jag ska hålla nästa vecka, ett för några lärare från Högskolan i Skövde som kommer till DN och så ett på lördag, under UFO-Expot på Armémuseum.

Ringde och grattade Johan på UFO-Sveriges rapportcentral som fyller 30 jämnt i dag. En bra ålder. Det var ett tag sedan man själv kunde skryta med just den saken. Och sedan gick jag och Anders Berglund igenom en del detaljer till hans föredrag på Expot. Anders ska berätta om några lokala ufofall och ett par av dem har jag själv varit inblandad i.

Har också hunnit prata en stund med Bevan under dagen, viktigt att ringa honom ibland, och med Kaj, som slog mig en signal framåt kvällen.

Fick också ett förslag till baksidestext på boken som jag fyllde på lite och hade sedan ett längre samtal med min redaktör Andreas då jag var på väg in till DN för att delta i ett möte med skyddskommittén. Åkte i god tid så att jag kunde passa på att äta sushibuffén på Lilla Asien också och det var skönt att sitta där i nästan en timma med paddan som sällskap och nära till påfyllningen.

Klockan 15 drog skyddskommittémötet igång men det tog bara 45 minuter så jag hann hem med bilen i god tid eftersom Anneli behövde den senare på eftermiddagen.

Såg på Facebook att Jenny Randles mamma hade gått bort i tisdags. Tråkigt. Jag och Håkan E träffade henne i november 2006 då hon vårdades hemma av Jenny. Ni kan se dem båda på bilden här ovan. Jenny, som är en av världens främsta och klokaste ufologer, har ägnat all ledig tid under de senaste 15 åren åt att hjälpa sin mamma. Hon har ställt upp på ett makalöst sätt.

Under den här tiden har Jenny inte haft tid eller möjlighet att skriva så mycket som hon hade velat. Tidigare kom det en stilla ström av böcker från henne. Allt hon har kunnat hålla igång har varit sin spalt i Fortean Times.

Ägnade en stund åt att gå igenom en hög med klipp nere i källaren också och lyckades faktiskt tömma en låda så att det blev lite bättre med plats. Hittade en liten kul artikel från Exxet (Expressens helgbilaga) den 1 december 1996 då rymdfarkosten ”Cassini” skickades iväg mot Saturnus och dess måne Titan. Då blev jag och en del andra personer (som Anna Lindh, Towa Carson, Peter Nilson, Christina Schollin, Gullan Bornemark och flera) tillfrågade om vi ville skicka med en hälsning till planeten. Och jag skrev den längsta – för lång till och med eftersom tidningen noterade: ”Alldeles för långt, men han har väl särskilda privilegier.” På den tiden var jag ordförande i UFO-Sverige.

Jag skickade med följande:

Små gröna är svåra att finna
men kanske göms här, en och annan titan
som väntar på att sonden ska hinna
till Saturnus, endera dan

Vi som sitter kvar här på jorden
hoppas på en blink eller vink
men det skulle räcka med orden:
”Välkomna ner på en drink!”

Om titanerna fick min lilla vers är oklart men jag hittade också en del andra roliga klipp som nu har hamnat i sina rätta pärmar.

Satte mig en stund framför teven och ordnade två pärmar med material som jag fick av Bertil Falk när jag och Niklas var ute på vår Skåneresa. Så nu kan de köras till AFU för arkivering. Har också skrivit in ännu en bok i min ständigt växande bibliografi över fackböcker på svenska som tar upp ufofenomenet på något sätt. Den här gången ur Stora Focus 1989. Därmed ingår 571 böcker i sammanställningen.

Eftersom Anneli var på vift i kväll lagade jag Spaghetti Carbonara åt mig och Markus. Som åts framför hockeykvartsfinalen Sverige–Schweiz i VM. Sverige vann men utan att övertyga. Då var maten mera lyckad.

I dag var UFO-Sveriges Facebookadmin Jennie intervjuad på Allt om Stockholm om nya Alienfilmen. Den vill man ju se!

Vid 23.30-tiden i går, onsdag, small det ordentligt i Uppsala och en del av himlen lystes upp. När detta skrivs så har vare sig ljus eller smäll någon förklaring. SVT skrev om det på sin webbplats och de ska bli spännande att se om det får någon förklaring.

Lite stökigt i en av våra trådar på Allmänheten diskuterar ufo och UFO-Sverige på Facebook under dagen. Det är inte lätt när ”troende” och vi som bara vill veta stöter samman. Två världar kolliderar. Då gäller det att inte vara fördömande utan lyhörd men också noga med att tråden inte spårar ur. En svår balansgång för oss moderatorer.

I säng vid 01.30 efter att ha förberett mig inför morgondagens besök på Armémuseum.

Loading