Ljuset över Uppsala och Armémuseum

Tog tåget pendeln och tunnelbanan (plus buss – det är inte raka vägen för oss ute i suburbia) till Armémuseum i dag då det var dags att gå husesyn i de lokaler som UFO-Sverige håller riksstämma och utställning i nästa helg. Tillsammans med chefen Elisabeth Erneroth gick jag runt och kollade tillgång på bord, stolar, elkontakter och en massa annat plus att vi gick igenom tekniken i föreläsningssalen som tar 140 personer.

En sak är säker. Blir det mycket folk på utställningen så blir det trångt. Men det får vi ta.

Det var i alla fall bra och nödvändigt att besiktiga lokalerna i förväg. Nu vet jag hur vi ska bygga utställningen och var en del saker ska stå.

Niklas ringde och berättade att han skrivit kontrakt på en ny lägenhet, den här gången i Solna. Han tvingas ju flytta från den han hyr nu och får ta en som är dyrare. Men han verkade i alla fall nöjd med den och vi får hjälpa honom att flytta söndagen efter stämman.

Efter mötet på museet tog jag mig till Rålambsvägen och Nyhetsgrillen för en tunnbrödsrulle i solskenet. Inte illa. Det var säkert 27 grader som varmast här i Stockholm i dag. Under hela dagen har jag dessutom hållit koll på Facebookdiskussionen på ”Allmänheten diskuterar ufo och UFO-Sverige” där jag, Tobias och Jennie är moderatorer. Jennie drar det absolut tyngsta lasset och när något går snett slår hon larm och vi andra får rycka in.

När jag kom till jobbet satte jag igång med att kolla upp vad det var som fick himlen att lysas upp och marken att skaka i Uppsala i onsdags kväll. Något säkert svar fick jag aldrig utan mysteriet tätnade.

Jag ringde och pratade med en rad personer: Christer Nordström på Uppsalapolisen, seismologerna Björn Lund och Reynir Bödvarsson på Uppsala universitet, Eric Sempels vid samma universitet, Marie Stark på SMHI, Jonathan Björk på Ellevio och Lars-Åke Linander på Vattenfall.

Mycket att skriva under kvällen. Startade med att intervju åklagaren i Tovamordet och sedan inträffade det en smash and grab-kupp mot Scandinavian Foto. Därefter rullade det på med Trump och en del annat.

När jag gick till La Barca var det sommarvarmt trots att klockan blivit 19. Många satt ute men jag tog en plats inomhus och åt falukorv med stekt potatis med ägg.

Sedan fortsatte det att rulla på. Jag lade ut artikeln om Uppsala smällen på Facebook och fick en del vittnesuppgifter den vägen. På stunder som blev över har jag bollat synpunkter med Kenth på AFU som arbetar med att korrigera de många fel som blivit i en av våra databaser, namn framför allt. Och Kenth är rätta mannen för detta. Tyvärr är många namn så illa stavade i dag att det inte går att söka på dem. det ska bli bättre nu.

Precis innan jag skulle gå hem så kom nyheten att James Comey kommer att vittna för senaten underrättelseutskott. Så jag blev inte klar förrän 01.10. Hemma skickade jag en bild till Tobias som han ska peta in en pil i för att våra besökare ska hitta rätt när de kommer till vår riksstämma nästa helg.

Salen där vi kommer att hålla föredragen.

Pontus, Mia och Erik på jobbet.

Loading