Grattis till Sven-Olov!


Det är bara att konstatera att molnen drog ett skarpt streck några mil söder om Stockholm i dag. För när jag ringde till Sven-Olov Svensson på AFU för att gratulera honom på födelsedagen så satt han ute och solade sig med plus 20 i ansiktet. Och när jag pratade med Carl-Anton i Nyköping några timmar senare var han och frugan på väg ut till stugan: ”Inte ett moln på himlen”, löd hans rapport.

Men här har solen gömt sig och temperaturen inte varit allt för gästvänlig. Trots det var Anneli ute och jobbade i landet på förmiddagen sedan vi hade löst Melodikrysset (mina bidrag små men naggande goda) vid frukostbordet.

Innan vi åkte och veckohandlade skrev jag ihop ett litet PM inför nästa helgs riksstämma och utställning på Armémuseum i Stockholm. Skickade ut det på remiss till ett antal styrelseledamöter och ska posta det till alla inblandade i morgon. Alltid bra att ha tänkt igenom större arrangemang så att man inte blir överraskad när det väl är dags.

Det var också bra att jag och Anneli hann ta en runda på Coop Forum för att fylla på i skåpen hemma. Och faktum är att det är rätt trevligt att gå och handla när man gör det tillsammans.

Kom till jobbet en timma senare än vanligt eftersom jag jobbade en timma extra i går. Den extra timmen är guld värd men jag kunde kanske inte ta tillvara på den ordentligt i dag eftersom Anneli körde mig till Vällingby direkt efter det att vi var färdighandlade. Och då var klockan bara 14. Men ett besök på Bolaget för lite vin och sedan en stund på en soffa i parken utanför DN, då jag passade på att ringa en del samtal, rätade upp det hela.

Hyfsad lugn kväll på jobbet men ändå rätt mycket att skriva, även om det var få akuta händelser.

Mat på La Barca i form av pizza. Ensam i dag igen.

Hade teven på när Sverige vann över Finland i hockey-VM:s semifinal. Ett helt annat svenskt lag tycker jag nog. Mera fysisk hockey och bättre skott från backarna. Kan vi slå Kanada? En bra dag så.

Slutade kvällen med att mejla Jan Harzan på Mufon och att mejla med Barry Greenwood i USA. Barry sliter med att skanna och rädda arkiv precis som AFU även om han inte har någon lokal. Och så fick jag en artikel från Dan Åsenlund som varit i Japan och besökt ett intressant museum som har ufoanknytning. Den kommer i nästa nummer av UFO-Aktuellt.

På vägen hem lyckades jag få en av mina trevligaste taxichaufförer så vi hade en del att prata om under resan till Skälby där jag tog mig an att plocka ner tvätten, betala en räkning och fixa lite med papper innan klockan blev 02.30 och det var läggdags.

Sedan åkte vi och handlade – godis till Markus.

Loading