Till AFU med Carl-Anton


Packade bilen full med kassar, plockade upp Carl-Anton i Nyköping och så körde vi till AFU för att lämna lite böcker och annat som ska in i samlingen. Men också för att hämta en del som ska säljas till Böckernas hus och på andra håll. Det blir en del böcker som inte hör till ämnena som råkar komma med när vi hämtar olika donationer, dessa försöker vi ta vara på genom att sälja dem till arkivets fromma.

Pengar är ju aldrig i vägen så när Carl-Anton hittade tre tjugor på parkeringen, efter det att vi ätit lunch på Stars and stripes i Hageby, så blev också dessa ett extra tillskott till AFU-kassan.

Kassarna som jag lämnade innehöll böcker och annat från mig själv, Ernst Linder, Börje Crona och Parthenon. Och så lämnade jag en stor låda med FSR-material, bland annat en hel del bilder.

Under ett par timmar satt vi och pratade, kikade på den senaste spanska donationen (lådorna på bilden nedan), hämtade en del saker som jag behövde från några av arkivlokalerna och packade bilen med sådant som jag skulle ta med hem. Bland annat en hårddisk med alla Eugen Semitjovs artiklar i OCR-format som nu ska till Eugens son Jesper.

Det finns anledning att vara orolig över AFU:s ekonomi och därför vill jag tacka alla som ställer upp och skänker några kronor varje månad. Oerhört värdefullt! Men här måste vi jobba hårdare med att hitta fler som kan ställa upp och göra detta. Även om det bästa vore att hitta en person som ville gå in med en större summa så är det mest realistiska att fortsätta bygga ut vårt nät av smådonatorer. Inte så lätt det heller men i varje fall en väg som kan leda framåt.

Hemma igen åkte jag till Barkarby och Stadium för att hitta ett par nya bra gymnastikskor att gå i. De gamla bröt fullständigt ihop under Irlandsresan. Nu behövde jag ett par nya som jag kan gå in lagom till semesterresan till Vietnam och Kambodja. Och jag hittade ett par som verkade riktigt bra, slog till och åkte hem.

Under kvällen har jag jobbat en del med UFO-Aktuellt men också en del annat. Och så har ett nytt MJ-12-dokument sett dagens ljus. Sannolikt lika fejkat som de tidigare. Man undrar vem det är som producerar dessa dokument men man får anta att det är tacksamt eftersom det finns många ufologer som gärna vill tro på dem. Ni kan hämta ned det hela här.

Avslutade kvällen med att ta ned tvätt. Måste också göras. Och så satt jag en bra stund och kopierade över omslag från gamla FSR till Philip Mantle som bett om hjälp med detta.

Det spanska arkivet har nu fått ett antal extra lådor.

Loading