Ufojobb och härligt väder


I natt när jag åkte hem från jobbet var det 22 grader och i dag när jag gick ut och åt vid 18.30-tiden var det 21 grader. Helt okej båda två. Men det är lite märkligt att värmen inte riktigt ser ut att komma trots allt. Prognoserna för midsommar är inte lika positiva men den saken hoppas vi ska ändras.

Början av dagen, några timmar före lunch, jobbade jag med UFO-Aktuellt och hann klart två sidor men har en del jobb kvar! Pratade också en stund med den gamle ufologen Sven Schalin som har blivit hela 91 år och som inte varit aktiv i branschen sedan många, många år.

Fixade lunch, såg på ett avsnitt ”Simpson’s” och gick sedan till bussen för att ta mig till jobbet. När jag kom till busshållplatsen upptäckte jag att jag glömt min mobil hemma, vilket inte var så bra. Man är rätt beroende att ha den med alla nummer och möjligheter att kontakta folk via sms.

När jag kom fram till DN kunde jag läsa att det brann i Barkarby (vilket var fel, det brann i Viksjö). Och det brann ordentligt också. Ett däckslager och en massa batterier gjorde att röken blev kolsvart vilket ni kan se på Markus bild från Viksjö golfbana här ovan. Jag skrev en ny version under eftermiddagens gång.

Och tittar ni på DN-videon så ser ni att Anneli har bidragit med en kort sekvens, filmad från hennes jobb.

Det blev rätt mycket gjort under dagen med ett par terrordåd och lite Trump och en del annat. Men jag hann också diskutera en omgörning av bloggarna som kommer att göras på DN.se inom kort, en omgörning som blir bra eftersom bilderna då kommer att kunna göras större.

Mat blev det på Lilla Asien där jag fick sällskap av både Daniel Jacobs och Björn Nordström.

Anneli har jobbat på med att boka hotell till vår semesterresa till Vietnam och har kommit en bra bit på vägen.

Ett ovanligt rån där den misstänkte låste in sig på ett hotellrum efteråt höll mig också igång, inte minst genom att sitta och vänta i olika polisväxlar. Sena kvällar finns det sällan någon pressansvarig vilket gör att vakthavande prioriterar riktiga brott istället för frågor om de samma.

Men, men, i kväll jobbade en av de trevligaste vakthavande poliserna, Peter, så det var värt att vänta.

Fick sitta kvar till efter 01.

När jag kom hem låg det två brev från min vän Margaret Fry i Wales och väntade. Hon var väldigt ledsen över att hennes goda vän Omar Fowler hade gått bort. Jag satte mig och skrev ett svar som jag kommer att posta direkt i morgon. Hon behöver verkligen lite uppmuntrande ord.

Innan jag hann somna kom åskan och ett skyfall. En blixt måste ha slagit ned alldeles i närheten, det brakade i hela huset och lyste upp ordentligt. Men sedan försvann åskan snabbt bortåt vilket var skönt.

Anneli fick kredd i slutet av DN-filmen.

Loading