Till Mariestad via Finnerödja och Tidan


I dag har jag packat, vilket innebär en liten väska till mig och en till Anneli och resten av bilen full med böcker, för att vi ska åka till Mariestad och Böckernas hus i Tidan. Grabbarna håller ställningarna hemma medan vi två tar oss vidare till Skåne på fredag morgon.

Mariestad är ett delmål innan vi kör till Löderups strandbad i morgon för att fira midsommar med Leif, Berit och Olle.

På vägen ner mot Mariestad stannade vi till i Finnerödja för att plocka upp en bok om rymden som jag blivit lovad av Silvia Constantinescu som är mamma till en av mina ufovänner på Facebook. Vi blev bjudna på dricka och salta pinnar och pratade en dryg halvtimma med Silvia och hennes man Octavian.

Boken innehåller intervjuer med astronauterna Christer Fuglesang, Jurij Gidzenko och Dumitru Dorin Prunariu men också med Nasaingenjören, och parets son, Marc Ciupitu.

Silvia, som skrivit boken, berättade också om hur hon kommit till Sverige och här läst en rad språk och annat. I grunden är hon journalist och en flitig producent av böcker.

Jag tackade för boken och gav en av mina egna i retur. Sedan siktade vi på Böckernas hus i Tidan där Peter väntade på oss och efter det att vi lastat ur alla kassarna satte vi oss och fikade i det fina vädret utanför butiken.

Peter bjöd på Ballerinakex och saft/kaffe och berättade om ett besök i Riga som han gjorde i veckan som gick.

Så långt hade jag bara ätit skräpmat så när vi kom fram till Raili i Mariestad var det skönt att konstatera att det vankades kyckling. Vi kom en liten stund innan Lena med pojkarna Emil, som fyller 15 nu, och lillebror Rasmus dök upp och strax därpå kom Mikael och vi kunde äta.

Det var kul att prata med kusinpojkarna. Emil vill bli pilot och jag gav honom några flygböcker. Rasmus har inga tydliga framtidsplaner ännu. Möjligen arkitekt men helst något där han får vara ute och röra på sig. Inte så lätt att veta när man är 13.

Sedan blev det tårta med jordgubbar (gubbarna hade vi haft med oss från Stockholm men de kom från Bromölla!) och det smakade riktigt bra.

När Lena och grabbarna tackade för sig satt jag och Anneli kvar och pratade med Mikael en stund innan också han tog sig hemåt. Jag slog på teven där Sveriges U21-herrar låg under med 0–2 mot Slovakien och inte mycket såg ut att fungera. Och sedan blev det 0–3…

Såg att Mufons manual som deras fältundersökare ska använda kostar 105 dollar. Vansinnigt. Måtte UFO-Sverige aldrig hamna i en situation där vi tar enorma överpriser av våra medlemmar. Sedan många år är vi så billiga vi kan när vi tar betalt för tidningar, böcker och kurser. Medlemskap kostar löjligt låga 100 kronor.

Ibland är vi helt enkelt för billiga. Å andra sidan visar det grundtanken i det vi gör – att vara en förening för alla.

Emil och Rasmus.

Samlad för middag.

Loading