Dyra Toyota och Malisvensken släppt


Efter en hel helgs ledighet fanns det en del att ta tag i när jag vaknade i morse. Bland annat ett par räkningar som skulle betalas och en del tvätt att fixa. Och så ringde jag till den man som jag trodde hade översatt en bok som jag plockade upp på Böckernas hus i fredags.

Men när jag ringde till honom så fick jag svar från en kvinna som berättade att mannen var avliden sedan länge men att hon var gift med hans son, som hade samma namn. Kvinnan berättade att det mycket riktigt var så att pappan varit intresserad av spiritismen och att han låg bakom översättningen av ”Efter döden” som boken hette.

Hon lovade att kolla om det fanns böcker kvar efter pappan och jag bad att få skriva ett brev till henne om AFU och vad vi arbetar med.

Sedan åkte jag till posten och hämtade ännu ett paket från USA. Det första vägde drygt 16 kilo och det nya drygt 10. Ufomaterial från Wendelle Stevens samling i båda.

Efter att ha kollat på Mekonomen, som inte hade det jag sökte, var jag tvungen att åka till Toyota i Vällingby för att köpa en ny flaska med tätningsmassa som man sprutar in i ett punkterat däck. Min tog av kända skäl slut i helgen.

Efter en lång väntan, alla verkade vara på lunch, kom jag fram och bad att få köpa en ny flaska. Då visade det sig att dessa inte såldes var för sig utan måste köpas tillsammans med den kompressor som man använder för att få luft och massa in i däcket! 526 kronor gick det på för något som sannolikt inte borde ha kostat mer än en hundring.

Hur någon i sina sinnens fulla bruk tvingar en person att köpa en hel kompressor när allt man behöver är själva flaskan med massan är en gåta. Det är ju bara att kasta den gamla kompressor, som man använt en gång! Snacka om resursslöseri.

Har också jobbat en stund med UFO-Aktuellt under dagen.

På jobbet blev fokus snabbt frisläppandet av den i Mali tillfångatagne svensken Johan Gustafsson. Johan har suttit hos en al-Qaidagrupp i fem och ett halvt år. Jag skrev huvudartikeln i papperet och på nätet och kunde också se hur Niklas satt längst fram när TT sände live från presskonferensen med Margot Wallström och Anders Wretling från Noa strax efter 19. Och kunde stolt konstatera att det var han som ställde de bästa och mest relevanta frågorna.

Fick äta sent, på Lilla Asien, och i min ensamhet.

Jag hade tyvärr svårt att få prata med någon av Johans anhöriga. Pappan, som jag fick tag på innan han stängde av sin telefon, ville tyvärr inte säga något då. Istället fick jag ett bra samtal med en man i Sydafrika som försökt att medla med kidnapparna och få dem att släppa Johan under de senaste två åren.

Hem åkte jag med Nicolas Beloukbassis som jag åkte med några gånger tidigare. En trevlig chaufför som dessutom hänger affisch på Arlandas terminal 5 där man går mot bagageutlämningen. jag såg honom där när vi kom från Irland i juni. han var den chaufför i Stockholm som fick mest dricks under 2016. Inte illa!

Passade på att ta en bild av honom – syns överst i bloggen.

När jag kom hem satte jag mig och jobbade med UFO-Aktuellt till strax före 03. Hann med två sidor.

Loading