Mera Mali och UFO-Aktuellt

Väcktes en bra bit före 09 av en läsare som hade synpunkter på något jag skrivit. Och sedan var det bara att gå upp. Hade tänkt att sova ett par timmar till eftersom jag kom i säng vid 03 men tji blev det.

Så jag satte mig vid datorn och jobbade med UFO-Aktuellt, sex sidor hann jag med. Hängde tvätt och fyllde en maskin, fixade mat och ringde några samtal. Men viktigast var att få några sidor till gjorda.

Fint väder var det också så när jag satt och väntade på bussen kändes nästan som lite sommar. Ringde Ernst för att höra hur han mådde, och det var samma läge som tidigare, och messade med några kamrater i ufobranschen.

Stannade till för en Piggelin i parken på vägen mot DN.

På jobbet fick jag uppgift att fortsätta skriva om Mali och hur Johan Gustafsson befriades. Så jag ringde några samtal till två olika personer i Sydafrika som jobbat med att få loss honom, det gav en del nya fakta som blev till en artikel och som i pappersversionen fick tre namn under sig.

Mycket i den här branschen är ett grupparbete.

Full fart då det också brann på Burger King på Centralstationen och hela stationen fick utrymmas vilket vi var först med och dessutom höll bäst uppdaterat. Vår vikarie Sandra åkte dit och intervjuade folk medan jag skötte om samtalen till SL, SJ och räddningstjänsten och såg till att alla drabbade fick den bästa möjliga informationen.

Precis som senare under kvällen när Kultur hade fått besked att skådespelaren Michael Nyqvist låg för döden redan vid 17-tiden. Några timmar senare fick vi bekräftat att han gått bort. Oerhört tragiskt.

Nyqvist var bara 56 år och en person som var lätt att gilla när man såg honom i en film. Jag fick en ramtext med en massa årtal och noteringar kring hans livshistoria som jag byggde ut till en lång artikel som låg färdig när vi väl visste att alla i familjen var underrättade.

Vid 23-tiden skickade TT ut en flash om att familjen bekräftade dödsfallet och snabbt lade jag ut min artikel medan konkurrenterna bara kunde skriva två rader med hänvisning till TT och till DN. Också papperstidningen hann med att få in flera sidor om dödsfallet.

Mat blev det aldrig tid med. Fick nöja med med mackor och annat löst som hittades i kylen.

En välmatad dag och kväll.

Loading