Fastande, skrivande och nattlysande moln


Dagen började inte riktigt som jag tänkt mig. Upp vid 10 och så jobbade jag med UFO-Aktuellt i ett par timmar. Satsade på det istället för på frukost. Inte så ovanligt i min värld.

Men sedan var jag tvungen att ge mig av till Vällingby för att fixa ett vaccin inför resan till Vietnam och Kambodja. Och det fick jag mot skälig ersättning. Det var bara ett problem. jag var tvungen att ta det på fastande mage, vilket gick bra eftersom jag inte hunnit äta, men jag fick heller inte äta på en timma efteråt…

Vaccinet skulle tas i form av ett glas vatten med vaccinet i så jag gick in på Pressbyrån och köpte vatten, blandade ut det hela och drack.

Min plan var egentligen att sitta ned i lugn och ro och äta lunch i solen. Istället fick jag fasta och ta mig till jobbet.

Där var det bara att invänta timmen och sedan ned till korvkiosken och tillbaka md en tunnbrödsrulle i handen. Pust!

Intressant nyhetsdag där jag fick ett tips om att SJ skulle hålla krismöte med Trafikverket i morgon och skrev om detta. Bra läsning. Sedan var det vår gode vän Trump som twittrade nedsättande och kränkande om ett par NBC-programledare. En av dem syster till den tidigare USA-ambassadören här i Stockholm, Mark Brzezinski.

Jag fick tag på Marks fru som gjorde ett mejluttalande för hela familjen.

Under kvällen har jag fortsatt mejla med en kille som tror att han har demoner i sovrummet som dessutom skadas av dem. Det är ingen lätt sak att diskutera givetvis. Men efter en del mejlande tror jag att vi kom en bit på väg. Jag försöker att vara ett stöd och en person som ger goda råd som inte underblåser något utan istället syftar till att hitta en lösning.

Det blev en liten fin promenad till Finindiern i dag, den ligger ett par kvarter bort. Björn var med och jag tog som vanligt min favorit, Chicken Tikka Masala med vitlöksnan. Mycket bra. Där satt vi i 45 minuter och njöt av lite lugn och ro.

Sista dagen på skiftet innebar fika, något som Daniel stod i tur att ordna. Så strax efter midnatt satte vi oss och tog var sitt wienerbröd och ljög en stund.

Sedan hem vid 01 med en y taxikille som jag fick möjligheten att lära lite om nattlysande moln. För i kväll var det premiär för dem från Stockholms horisont, åtminstone för min del. Ni kan se hur en del av dem såg ut på bilden ovan. Inte de vackraste jag sett men i alla fall en början på säsongen.

Hemma tog jag alltså fram kameran och gick ut en stund men tog också ned tvätten och gjorde ännu ett försök att ladda hem fartkamerorna till min TomTom som jag inte lyckats med under förmiddagen. Anneli åkte en sväng där det fanns kameror och kunde konstatera detta. Men nu, efter 02 på natten, gick det bra. Och då hade också de nattlysande molnen försvunnit, helt enligt tidtabell.

Nattlysande moln över grannens hus.

522 total views, 1 views today