Tillbaka på jobbet och ufonyheter


Tog mig upp vid 08 eftersom jag hade mycket att göra innan det var dags att åka till jobbet. Diska, packa upp det jag inte hann i går och svara på ett gäng mejl var en del av planen – som också genomfördes. Sedan fixade jag så att Stefans korrektur förvandlades till rättningar i nästa nummer av UFO-Aktuellt. Stefan läser alla artiklar och bildtexter och så ser jag till så att det han upptäcker korrigeras.

Ringde också och grattade Staffan Kihlström som fyller år i dag och vi pratade om att ses i Uppsala under juli månad för vår årliga kulturvandring.

Ringde också Bertil Falk som hörde av sig under min och Niklas resa för att höra lite närmare vad han ville ha hjälp med. Det visade sig att Bertil jobbar med att sammanställa Sture Lönnerstrands noveller och ville ha en kopia en novell ur ett nummer av Jules Verne-magasinet som Bertil tidigare donerat till AFU. Så det ska han få.

Och så fick jag det senaste numret av Flying Saucer Review med posten. Roligt att Edwin Joyce fortsätter att ge ut den men innehållet är väl inte lika mycket inriktat på ufo längre. Ni kan se tidskriften här ovan.

Sedan pratade jag med Anders Berglund om några frågor som rör föreningen, med Rickard Andersson om höstens kommande fältundersökarkursen och med Anders på AFU om några akuta ärenden.

Väl på jobbet skrev jag en blogg om de nyligen frisläppta ufodokumenten i Storbritannien som min kollega David Clarke skrivit om i sin blogg nyligen. Själva dokumenten, som är de sista i den stora samling som släppts under flera år, har inte skannats av nationalarkivet vilket gör det svårt att läsa dem för oss som bor lite längre bort.

Ett av fallen sticker ut och det är också det som både jag och David tar upp.

En annan kul ufonyhet kan man läsa om på Virgins officiella sajt där Sir Richard Branson själv skriver om hur han och en vän byggde ett ”ufo” och skickade upp det över London den 1 april 1989. Det hela slutade med att polisen kom.

Under min frånvaro från Sverige fick jag också ett mejl från Sara Linderoth på Upsala Nya Tidning som skrivit en artikel om smällarna i Uppsala. Fortfarande inte uppklarat men Sara har intervjuat många som hörde och påverkades av smällarna. Läs den gärna.

Det är alltid mycket att göra när jag kommer tillbaka från en resa, även en kort som den jag och Niklas just hade. Bland annat ska alla bilder och filmer från den sorteras in så att de går att hitta när jag väl behöver dem. Så det ägnade jag en stund åt under förmiddagen.

Tog en pizza på La Barca i min ensamhet framåt kvällen. Inte mycket folk där heller.

Lugn kväll över huvud taget. Lite Trump, givetvis, och så Nordkorea.

När jag kom hem jobbade jag med UFO-Aktuellt till 02.40. Vill vara klar med den innan semestern börjar.

255 total views, 1 views today